Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Reuters: Σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη ο Τσίπρας

Η πρώτη αρνητική αντίδραση από το εξωτερικό ήρθε από το πρακτορείο Reuters, που μετά το πέρας της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό «προκλητικό», προβλέποντας σύγκρουση της Ελλάδας με τους δανειστές.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, που ακολούθησε την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, «ο αριστερός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποκάλυψε τα σχέδιά του την Κυριακή για να κατεδαφίσει το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας, αποκλείοντας κάθε παράταση του διεθνούς σχεδίου διάσωσης και θέτοντας τον εαυτό του σε τροχιά σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους του».
Συνεχίζοντας το άρθρο αναφέρεται στις δεσμεύσεις που ανακοίνωσε ο Έλληνες πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως από τότε που πήρε την εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μία λίστα από κινήσεις για να αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν από τους ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ.
«Δείχνοντας ελάχιστη διάθεση να ακούσει τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων εταίρων για να παραμείνει στις δεσμεύσεις του προγράμματος διάσωσης των 240 δισ. ευρώ, ο Τσίπρας είπε πως σκοπεύει να σεβαστεί πλήρως τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για να γιατρέψει τις πληγές της λιτότητας», γράφει το διεθνές δίκτυο.

«Το πρόγραμμα διάσωσης απέτυχε, τονίζει ο 40χρονος ηγέτης ο οποίος κάλεσε το κοινοβούλιο να τον στηρίξει. “Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν διαπραγματευόμαστε. Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική μας κυριαρχία”», σημειώνεται σε άλλο σημείο.
Το Reuters αναφέρεται και στα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τις κατοχικές γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. «Σε μία συμβολική κίνηση που φάνηκε να στοχεύει στον μεγαλύτερο πιστωτή της Ελλάδας,τη Γερμανία, ο Τσίπρας τελείωσε την ομιλία του με την δέσμευση να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη