Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Κουβέλης: Δεν θα συμβάλουμε με την ψήφο μας στην παράταση ίδιων πολιτικών

Δεν μπορούμε με την ψήφο μας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας να συμβάλλουμε στην παράταση της θητείας αυτής της κυβέρνησης και στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ με θέμα «Προοδευτική Διακυβέρνηση και Μεταρρυθμίσεις»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε ότι «η  απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών». «Είναι μια κίνηση τα νέα μέτρα να ληφθούν μετά τις εκλογές. Το ζήτημα όμως είναι να μη ληφθούν νέα επαχθή μέτρα» τόνισε ο κ. Κουβέλης και επεσήμανε: «Οι εκλογές ως μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας δίνουν τη δυνατότητα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Σε αυτή τη διακυβέρνηση θα συμβάλλουμε από θέση πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Στόχος μας είναι να υπάρξει προγραμματικός διάλογος για το περιεχόμενο αυτής της προοδευτικής διακυβέρνησης. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε . Θα συμβάλλουμε ώστε η πολιτική αλλαγή να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, σταθερότητα και σύγχρονες προοδευτικές λύσεις».

Τα βασικά στοιχεία της νέας συμφωνιας
Ο κ.  Κουβέλης υπογράμμισε ότι απαιτείται ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους και προώθηση ενός διαφορετικού εσωτερικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων σε προοδευτική κατεύθυνση.
Βασικά στοιχεία της νέας συμφωνίας πρέπει να είναι:

• Η διευθέτηση του χρέους με σημαντική ελάφρυνση του.
• Η προσγείωση των δημοσιονομικών στόχων και τη σύνδεση τους με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.
• Η προώθηση ενός διαφορετικού εσωτερικού προγράμματος με μεγάλες δομικές αλλαγές, μείωση των ανισοτήτων και εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη