Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Φουλ για εκλογές στις 25 Ιανουαρίου


H εικόνα είναι χαρακτηριστική: Αμέσως μετά το τέλος της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας και την ξεκάθαρη ήττα Σαμαρά, γαλάζιοι βουλευτές στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί στους διαδρόμους του κοινοβουλίου έλεγαν ότι ξεκινούν τις προετοιμασίες για εθνικές κάλπες. Αίθουσες ξενοδοχείων, πολιτικά γραφεία,  με αρκετούς, μάλιστα, να έχουν ήδη προγραμματίσει εκδηλώσεις.
Την ίδια ώρα υπήρξε γκρίνια από πολλούς «γαλάζιους» βουλευτές για τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη και τον συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδη, που είχαν αναλάβει τη συνεννόηση με τους ανεξάρτητους βουλευτές.
H Ντ. Μπακογιάννη, δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος «έχουν δυνατότητες πρωτοβουλιών που μπορούν να πάρουν». Στο ίδιο μηκος, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι υπάρχουν περιθώρια για πολιτικές κινήσεις και διακομματικές ζυμώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την υπάρχουσα Βουλή. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σημείωσε ότι «είναι ήδη σε εξέλιξη διεργασίες για τις οποίες οι περισσότεροι θα τρίβουν τα μάτια τους».
«Καθαρές λύσεις, ακόμη και κάλπη αν χρειαστεί» λέει το Μαξίμου, προσθέτοντας: Είτε στις 29 Δεκεμβρίου κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ο Σταύρος Δήμας είτε  η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές με ταχύτατες διαδικασίες στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη