Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Ηράκλειο :Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια

Το θέμα των απορριμμάτων αποτέλεσε χτες το κεντρικό πεδίο συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου με το σώμα να λαμβάνει κατά πλειοψηφία την απόφαση για ακύρωση του επίμαχου διαγωνισμού. 
Το θέμα τέθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση μετά και την απόφαση του ΕΣΔΑΚ να πετάξει το μπαλάκι στο δήμο Ηρακλείου και έτσι μετά από μια εκτενή συζήτηση όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις για το ζήτημα ο κύβος ... ερρίφθη. 
Όλες οι παρατάξεις εκτός την παράταξη Κουράκη τάχτηκαν κατά του διαγωνισμού και το δημοτικό συμβούλιο - κατά πλειοψηφία- έκανε δεκτή την εισήγηση του δημάρχου ακυρώνοντας τον επίμαχο διαγωνισμό που είχε πάρει αναβολή μερικές ημέρες με τη συμφωνα γνωμη ΕΣΔΑΚ.
Στην εισήγηση του ο κ. Λαμπρινός ζήτησε να μη συνεχίσει τη λειτουργία η μοναδα, να γίνει κανονικά παραλαβή καθώς λειτουργούσε χωρίς να παραληφθεί όπως επίσης να υπάρξει μελέτη σκοπιμοτητας αναφορικά με τη μονάδα βιοξήρανσης ώστε να υπάρξει αλλαγή του πλαισίου της λειτουργίας του εργοστασίου και να γίνει μονάδα μηχανικής διαλογής απορριμμάτων. 
Στο περιθώριο της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε επι τάπητος και η άνανδρη επίθεση στον αντιδήμαρχο Π. Ινιωτακη με το σύνολο του σώματος να καταδικάζει το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη