Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης με 68,3%

Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη στην ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς με ποσοστό 68,36%. Ο  υποψήφιος, Δημήτρης Λουκάς, που υποστηρίχθηκε από το “Αριστερό Δίκτυο” έλαβε το 21% των ψήφων, ενώ τα λευκά και τα άκυρα κινήθηκαν στο 10%. Υπενθυμίζεται ότι με 30 λευκά, χωρίς «κατά», υπερψηφίστηκαν το Σάββατο στο 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ οι θέσεις που προσδιορίζουν την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος για αυτοτελή και αυτόνομη πορεία.
Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους. «Η ΔΗΜΑΡ είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε «και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων».
Ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς:
«Ολοκληρώσαμε το 3ο  συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ένα συνέδριο γόνιμο και ενωτικό, που χάραξε με αποφασιστικότητα την πορεία της ΔΗΜΑΡ μέσα στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Η ΔΗΜΑΡ, ολικά επανέρχεται στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Η Δημοκρατική Αριστερά θα ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις της απέναντι στην ελληνική κοινωνία,  η οποία, διαρρηγμένη σε ότι αφορά σ τον ιστό της,  ματώνει και  διεκδικεί να βγεί η χώρα απο την κρίση με τους πολίτες όρθιους και ζωντανούς. Η Δημοκρατική Αριστερά θα απαντήσει  στα αιτήματα της κοινωνίας  με τη σαφήνεια των πολιτικών της θέσεων και των πολιτικών της αποφάσεων, διεκδικώντας την πολιτική έκφραση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και  ταυτόχρονα την προοδευτική διακυβέρνηση αυτού του τόπου. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η  δύναμη ευθύνης για την αλλαγή. Μια δύναμη η οποία με σταθερότητα διεκδικεί τις λύσεις των μεγάλων προβλημάτων των εργαζομένων , την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων που έχουν  πέσει βαριά στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Προχωράμε. Η Δημοκρατική Αριστερά προχωράει ενωμένη, με την συλλογικότητα της και  τη σαφήνεια των πολιτικών της θέσεων και απόψεων.
Θέλω να συγχαρώ, ιδιαίτερα, τον συντροφό μου τον Δημήτρη Λουκά, ένα άξιο στέλεχος που προστίθεται,  όπως  όλοι, όλες κι εγώ στη μεγάλη προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνέδρους, τα μέλη του κόμματος, άνδρες και γυναίκες, νέους και νέες για την εμπιστοσύνη που κατέθεσαν για τη νέα ηγεσία του κόμματος μας».
Από την πλευρά του, ο  Δημήτρης Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη την παρουσία της αριστεράς.
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Λουκά:
«θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Αποδείξαμε οτι είμαστε ένα κόμμα ζωντανό με πλούτο ιδεών και μελών. Φεύγουμε απο  το συνέδριο με την σαφή εντολή να εγαστούμε για την διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με σημαντική την παρουσία της Αριστεράς για την διακυβέρνηση της χώρας. Οφείλουμε όλοι μας να εργαστούμε με ενθουσιασμό, συνέπεια και χωρίς αμφισημίες για αυτή την υπόθεση. Ταυτόχρονα,  ψηφίσαμε ένα νέο καταστατικό, το οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για την διαμόρφωση μιας συλλογικότητας με ακόμη μεγαλύτερο δημοκρατικό περιεχόμενο και διαδικασίες. Και να το αξιοποιήσουμε για να μπορέσουμε να βγούμε στην κοινωνία και να αγκιστρωθούμε εκεί που ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι. Και το πρώτιστο σήμερα είναι να δώσουμε αξιοπρέπεια στους ανθρώπους δια μέσου της εργασίας. Συγχαίρω τον σύτροφο Φώτη για την επανεκλογή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη