Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ποτάμι : Κίνημα του ριζοσπαστικού Κέντρου

Έπειτα από έναν μαραθώνιο ομιλιών από τα 60 μέλη της Επιτροπής Διαλόγου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε το βράδυ τις 21 θέσεις τού κινήματος εφ’ όλης της ύλης που θα «επουλώσουν τα τραύματα της χώρας». Ενός «μεγάλου κινήματος του ριζοσπαστικού Κέντρου» και «των αλλαγών».
Ασκώντας κριτική στα κυβερνητικά κόμματα για ανικανότητα και την αριστερά για αμηχανία ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι είναι φορέας ενός νέου πατριωτισμού» που «δεν εξαντλείται στην επίκληση του ένδοξου παρελθόντος και δεν έχει σχέση με τον αδιέξοδο και επικίνδυνο εθνικισμό» αλλά «οραματίζεται μια άλλη Ελλάδα παραγωγική και εξωστρεφή, ενταγμένη ισότιμα στην Ευρώπη, χωρίς αμφιθυμίες και ταλαντεύσεις». «Είμαστε» είπε «το τελευταίο γέννημα της κοινωνίας που ήρθε να αμφισβητήσει ένα σύστημα που έμοιαζε παντοδύναμο» αλλά «δεν είναι ανίκητο», ένα «κίνημα που μπορεί να είναι η λὐση για τις λύσεις, η λύση για τα πρόσωπα».
Ο επικεφαλής του κόμματος στον πρόλογο της ομιλίας του τόνισε ότι «τα μυαλά της πολιτικής είναι εκεί έξω στην κοινωνία.
Μια κοινωνία που απεχθάνεται τα κόμματα γιατί ξέρει ότι είναι πια μέρος ενός άρρωστου πολιτικού συστήματος που δεν ανανεώνεται, που δεν νοιάζεται, που δεν εξελίσσεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη