Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

"Όχι υποσχέσεις, αλλά λύσεις από τη νέα δημοτική αρχή"

Του Μ. Σμυρνάκη , πρώην δημάρχου Καστελλίου
Πέρασε περίπου ενάμιση  μήνας από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που αναδείχθηκε η νέα δημοτική αρχή Ηρακλείου.  Οι δημότες έκαναν την επιλογή τους, επέλεξαν νέο δήμαρχο και νέους  δημοτικούς συμβούλους για να τους εκπροσωπήσουν τα επόμενα πέντε χρόνια.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα μετά από επεξεργασία όλων των δεδομένων, τις σχετικές διαβουλεύσεις, συζητήσεις αλλά και διαδικασίες μέσα στην  παράταξη προκειμένου να κρατηθούν οι σχετικές ισορροπίες, ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου δημοτικού σχήματος.
Με αυτή τη σύνθεση ξεκινά η νέα δημοτική αρχή να υλοποιήσει εκείνα που διακήρυξε προεκλογικά, αλλά και να δικαιώσει με τις πράξεις της αυτή την επιλογή των πολιτών, που επιζητούσαν κάτι καινούργιο στον τρόπο εξουσίας, τη σωστή λειτουργία  των υπηρεσιών του δήμου, τη λύση των καθημερινών προβλημάτων, την αλληλεγγύη σε μεγαλύτερο βαθμό στους πολίτες που έχουν ανάγκη και είναι πολλοί , τη διαφάνεια, τη νομιμότητα.
Ο απερχόμενος δήμαρχος και  οι συνεργάτες του στα δώδεκα χρόνια της θητείας των, έκαναν ένα πολύ μεγάλο έργο, άλλαξαν πολλά πράγματα σε αυτή τη πόλη που δεν έγιναν στα προηγούμενα χρόνια, είναι ορατά και δεν μπορεί να αμφισβητηθούν.         
Σίγουρα δεν δόθηκαν λύσεις σε πολλά και σημαντικά προβλήματα κυρίως της πόλης του Ηρακλείου όπως, η καθαριότητα της πόλης, η καθαριότητα των πάρκων που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες κυρίως των παιδιών, αλλά για τα σκυλιά, το κυκλοφοριακό, τα αδέσποτα, την απορρύπανση και βέβαια την μεγάλη πληγή, αυτή των καταστημάτων που με το άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων δεν υπάρχει χώρος για προσπέλαση των πολιτών.

Ο πήχης λοιπόν έχει μπει εκ των πραγμάτων πολύ ψηλά για τον νέο δήμαρχο που είναι υποχρεωμένος να τον ξεπεράσει.
Η προσωπικότητα, το κύρος, η σοβαρότητα, η εργατικότητα και η εντιμότητα που όλα αυτά τα χρόνια σαν πολίτης  αυτής της πόλης τον χαρακτηρίζουν,  είναι στοιχεία που μπορούν να τον βοηθήσουν, να συνεργαστεί και να καθοδηγήσει τους συνεργάτες που ο ίδιος επέλεξε, για να πετύχει στο έργο του που όλοι ευχόμαστε και προσδοκούμε.
Η νέα δημοτική αρχή με τα νέα και άφθαρτα στελέχη της, με τη φρεσκάδα και όρεξη για δουλειά, καταξιωμένα στη κοινωνία του Ηρακλείου, μετά την ενημέρωση που είχαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή στον τομέα του ο καθένας, θα πρέπει από την πρώτη του Σεπτέμβρη με αποφασιστικότητα, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, με την  αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού,  να δώσουν λύσεις  στα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες και τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν. Δεν μπορεί και δεν πρέπει  να υπάρξουν δικαιολογίες για τυχόν αποτυχία, με το πρόσχημα των  οικονομικών περικοπών λόγω  των μέτρων του Μνημονίου. Και ακόμη δεν θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία της καταστροφολογίας, της απαξίωσης του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της λασπολογίας όπως συνήθως  γίνεται σε κάθε αλλαγή της δημοτικής αρχής, αλλά να αρκεστούν  στο καθαρά δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και για το οποίο θα κριθούν πολύ αυστηρά.  
Οι δημότες έκριναν, επέλεξαν και αποφάσισαν για μια άλλη πολιτική στο δήμο και εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι όχι  λόγια, όχι υποσχέσεις, αλλά λύσεις  στα προβλήματά τους, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε ένα ανθρώπινο και ομορφότερο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη