Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Η εξουσία κάνει τη δουλειά της.Εσύ , πρέπει να έχεις το νου σου 400

Π. Καψής: Επανέρχεται ο κυβερνητικός έλεγχος στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
Γ. Προκοπάκης: Μεθοδευμένη και προσυνενοημένη η επιστροφή στον κυβερνητικό έλεγχο
«Ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμα λάθος», σημειώνει στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο πρώην υπουργός για θέματα ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής και προσθέτει: «Ο νόμος για την ΝΕΡΙΤ απαιτούσε πράγματι χρονοβόρες διαδικασίες, η λύση όμως δεν είναι η επαναφορά του κυβερνητικού ελέγχου. Το Εποπτικό Συμβούλιο μπορεί και πρέπει να διορίζεται από ένα πιο αντιπροσωπευτικό σώμα, όχι από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Πέρσι τέτοια εποχή υπερασπιζόμασταν σαν μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή την θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σήμερα θα υποστηρίξουμε το ακριβώς αντίθετο. Με ποια αξιοπιστία;


Γ. Προκοπάκης: Μεθοδευμένη και προσυνενοημένη η επιστροφή στον κυβερνητικό έλεγχο 

«Τόσο η εξέλιξη με την συγκεκριμένη τροπολογία που αποκαθιστά τον κυβερνητικό έλεγχο στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, όσο και όσα μεσολάβησαν από την τυπική έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, επιτρέπουν να δούμε πιο καθαρά τι έγινε και τι οδήγησε στην αποπομπή μου», αναφέρει σε δικό του σημείωμα στο facebook, ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Προκοπάκης.


Και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ο νόμος της ΝΕΡΙΤ, 4173/2013, προβλέπει για την επιλογή του Εποπτικού Συμβουλίου μια διαδικασία διάρκειας δύο μηνών (έως και τριών). Το γεγονός πως ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ούτε το Εποπτικό Συμβούλιο ασχολήθηκαν καν όταν έπρεπε (με λήξη θητείας του ΕΣ στις 21/8 το "όταν έπρεπε" είναι μεταξύ 20/5 και 20/6) συνιστά κατάφωρη παράβαση νόμου και βαρύτατη αμέλεια. Πρέπει σήμερα στη Βουλή να ζητηθούν πρακτικά των δύο συμβουλίων, ώστε να καταδειχθεί ποιός καλύπτει ποιόν και γιατί η παρανομία ούτε καν μνημονεύεται.

Η ερμηνεία είναι μονοσήμαντη: πέρα από κάθε πρόβλεψη της νομοθεσίας, με την αγαστή συνεργασία των δύο συμβουλίων, επιβάλλεται νομοθετική ρύθμιση. Ποιός ανέθεσε στα μέλη των δύο συμβουλίων την επιβολή νόμου; Χωρίς μάλιστα να δοθεί η ευκαιρία στον νόμο να δοκιμασθεί στην πράξη; Σύμφωνα με τον νόμο, ο Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ και το ΔΣ έπρεπε να κινήσουν τη διαδικασία. Δεν το έκαναν και δεν τους ενεκάλεσε το Εποπτικό. Η σιγουριά της προσυνεννοημένης ρύθμισης, ήδη από τον Μάιο ή Ιούνιο είναι η μόνη εξήγηση. Εγγυητές της ανεξαρτησίας και της νομιμότητας, κατά τα άλλα!»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη