Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Εργατικό κέντρο Ηρακλείου :Εργασιακός μεσαίωνας στο αεροδρόμιο ;

Ανοιχτή επιστολή προς τον αερολιμενάρχη Ηρκαλείου Γιώργο Πλιάκα με την οποία καταγγέλλονται μεσαιωνικές πρακτικές απέναντι στους εργαζομένους των ιδιωτικών εταιρειών απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τις υπογραφές του Προέδρου και του Γραμματέα Σωκράτη Βαρδάκη και Στ. Βοργιά αντίστοιχα. 
Η επιστολή αναφέρει:
"Κύριε Αερολιμενάρχη,
Σας ενημερώνουμε ότι συχνά είμαστε αποδέκτες καταγγελιών από εργαζόμενους της εταιρίας φύλαξης και ελέγχου αποσκευών καθώς και των εργαζομένων του συνεργείου καθαριότητας.
Σύμφωνα με τις παραπάνω καταγγελίες οι εταιρίες ''συχνά – πυκνά'' προχωρούν αυθαίρετα σε απανωτές μειώσεις μισθών με αποτέλεσμα οι παραπάνω εργαζόμενοι να αμείβονται με μισθούς πείνας.
Δυστυχώς όμως η τραγική κατάσταση αυτών των εργαζομένων δεν σταματά εδώ, αφού οι εταιρίες ''ξεχνούν'' να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, όπως η πληρωμή των εργαζομένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές ακόμη και αυτών των πενιχρών μισθών των εργαζομένων.
Επειδή θεωρούμε ότι το Αεροδρόμιο Ηρακλείου αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της χώρας και της εθνικής οικονομίας και μάλιστα σε μια περίοδο που οι αφίξεις των τουριστών αγγίζουν το ''κόκκινο'', ζητάμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας έτσι ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα εργασιακού Μεσαίωνα στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Η

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                                ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ"

1 σχόλιο:

  1. Μήπως, λέω μήπως, να κοινοποιήσουν την επιστολή τους και στις κ. Αλεξίου, Γαλάνη ή έστω στον κ. Πλούταρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη