Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Συντονιστικό Ηρακλείου για την υδρόλυση των χημικών: Θέλουν να μας κάνουν σκουπιδότοπο!

Στο αμερικανικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Cape Ray το οποίο έχει υποστεί μετατροπές ειδικά για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, ξεκίνησε η υδρόλυση των χημικών της Συρίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Ηρακλείου κατά της Υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.
Επί 60 ημέρες σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Μεσόγειοθα γίνεται επεξεργασία  «600 μετρικών  τόνων  χημικών όπλων και πρώτων υλών για την παρασκευή τους»,  με «αρκετά ασφαλή τρόπο» για να εξυδετερωθούν στη συνέχεια.
Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας η Ελληνική Κυβέρνηση, τα όργανα της Ε.Ε. και του ΟΗΕ ούτε στον Δημόσιο διάλογο που απαιτούσαμε, προσήλθαν, ούτε τις αποφάσεις τους  άλλαξαν και συνεχίζουν ακάθεκτοι τα καταστροφικά τους σχέδια που απορρέουν απο την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου.
Εξακολουθούμε να απορρίπτουμε  κάθε μορφή βίας και να υπερασπιζόμαστε  καθημερινά την πραγματική δημοκρατία, την  ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στην υπηρεσία του ανθρώπου και της ειρήνης.

Επειδή οι κίνδυνοι της ανυπολόγιστης καταστροφής, ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος από το σχεδιαζόμενο εγχείρημα, εξακολουθούν να μας κατευθύνουν, επιμένουμε  ώστε να κάνουμε την δική μας σύγκρουση. Αυτή είναι και η δική μας ευθύνη, μια πράξη συνεκτική, με νόημα, ηθική και επείγουσα.
Εμείς όπως έχουμε ήδη αποφασίσει, θα είμαστε παρόντες στον τόπο του σχεδιαζόμενου εγκλήματος προκειμένου να προσπαθήσουμε, με κάθε μη βίαιο τρόπο, να το αποτρέψουμε έστω και την ύστατη ώρα.
Απαιτούμε η Μεσόγειος να μην είναι ο σκουπιδότοπος αποβλήτων, χημικών ή πυρηνικών.
Τα σενάρια καταστροφής δεν θα γίνουν οι εφιάλτες μας. Η προοπτική της ειρήνης θα γίνει ο εφιάλτης των πολεμοκάπηλων και αυτών που απαξιώνουν τη ζωή μας.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη, ώστε η Μεσόγειος να είναι θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη