Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Λαμπρινός:"Να σηκωθούν οι κοινωνίες.Να γίνει πολιτικό ζήτημα ο Καρτερός"

#www.cretalook.gr

Συστράτευση όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για διεκδίκηση της παραλίας από το ΤΑΙΠΕΔ πρότειναν οι νέοι δήμαρχοι Ηρακλείου και Χερσονήσου Βασίλης Λαμπρινός και Γιάννης Μαστοράκης αντιστοίχως στη Λαϊκή Συνέλευση που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού. 
Ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην τοποθέτησή του είπε ότι είναι σωστό που έγινε κριτική για το παρελθόν και την αδράνεια που υπήρξε ώστε να αποφύγουν οι επόμενοι τα ίδια λάθη και τόνισε ότι ήταν απλό ζήτημα οι δήμοι που είχαν τη χρήση να είχαν αξιοποίήσει την περιοχή και κανένα ΤΑΙΠΕΔ δεν θα μπορούσε να εμπλακεί. Από την αρχή της τοποθέτησής του έκανε σαφές ότι ο εναγκαλισμός κάθε περιοχής που περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ είναι σφιχτός και η δικαστική διεκδίκηση δύσκολη και τόνισε ότι μόνο όπλο είναι "να οργανωθούμε. Να σηκωθούν οι κοινωνίες, να δημιουργηθεί πολιτικό ζήτημα και να δοθεί λύση" είπε ο κ. Λαμπρινός.Εκείνο που ξεκαθαρίστηκε από την αρχή είναι ότι η έκταση των 251 στρεμμάτων έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ ακόμη κι αν δεν παρέδωσαν οι δήμαρχοι αφού λύθηκε το χρησιδάνειο από το 2012. Ιδιοκτήτες της έκτασης βάσει της σύμβασης του 1992 ήταν οι Δήμοι Ηρακλείου και Χερσονήσου. Η σύμβαση έληξε το 2012.

Από την πλευρά του ο κ. Μαστοράκης είπε ότι πρόκειται να θέσει το θέμα και τη διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας στο ΤΑΙΠΕΔ όπου θα βρεθει το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα. Τόνισε ότι πριν από τη λήξη της σύμβασης του χρησιδανείου είχε αποταθεί ο Δήμος Χερσονήσου στο δημόσιο για ανανέωση της σύμβασης όμως δε δόθηκε ποτέ καμία απάντηση. Επίσης έχει ειδοποιήσει αλλεπάλληλες φορές για τον καθαρισμό της περιοχής και πριν λίγο καιρό υπήρξε έγγραφο για περίφραξη από πλευράς του Δημοσίου. Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι η περιοχή περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ.


Από την πλευρά του ο Ηλίας Λυγερός τόνισε, ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης, να υπάρξει τοπικό ρυμοτομικό, να μην αποκλειστεί η πρόσβαση από την παραλία. Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής της Άμεσης Δημοκρατίας Μόνα Αμανατίδου. Αποδοκιμασίες δέχτηκε ο νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου Γιώργος Σέγκος καθώς τον αντιμετώπισαν ως εκλεγμένο με τη Ν.Δ. Το λόγο έλαβαν ακόμη ο Γιώργος Χαλκιαδάκης από τη Χερσόνησο που πρότεινε να μην πάει κανένας δήμαρχος στο ΤΑΙΠΕΔ. Σκληρή κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης έκανε ο εκπρόσωπος της Ανυπόταχτης Κρήτης του Περιφερειακού Συμβουλίου Μιχάλης Φουντουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη