Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Υγεία :Στους δρόμους για πραγματική Δημόσια Υγεία και επαγγελματική αξιοπρέπεια


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην Υγεία, σήμερα Τετάρτη, με τα θέματα που τίθενται να αφορούν κυρίως την επικείμενη αξιολόγηση των εργαζομένων στο χώρο, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία αλλά και σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας υγείας και τα οικονομικά της Υγείας, σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων αλλά και τα οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το σύμβουλο της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενο στο ΠΑΓΝΗ, Κυριάκο Θεοδοσάκη, επιπλέον της απεργίας θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις ΔΥΠΕ. "Ο αγώνας θα κλιμακωθεί, θα πολεμήσουμε την πολιτική που έχει χαραχθεί" - τόνισε ο κ.Θεοδοσάκης, εκφράζοντας την αμφιβολία του για την αλλαγή της πολιτικής, με την αλλαγή προσώπων στην κεφαλή του υπουργείου.

Στην Κρήτη, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλου του νησιού θα μεταβούν στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ, στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την αξιολόγηση, την κινητικότητα, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου θα αναχωρήσουν για το Ηράκλειο στις 09.00 το πρωί, με το ραντεβού να έχει δοθεί στην είσοδο του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη