Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

«Νέο μπλοκ εξουσίας της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς»

Επιμένουμε στην Δημοκρατική Αριστερά, στην οργανωτική και πολιτική αυτονομία μας, τονίζει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στη Realnews και επισημαίνει ότι το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς οφείλει και πρέπει να συνεχιστεί ως πολιτική δύναμη που μπορεί να συμβάλει στη συνεργασία των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας σε μια εναλλακτική κατεύθυνση απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι χρειαζόμαστε ένα νέο μπλοκ εξουσίας της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, μιας Αριστεράς που θα είναι απαλλαγμένη από τον λαϊκισμό και μια Κεντροαριστερας που θα είναι σε αντιπαράθεση με τις νεοφιλεύθερες πολιτικές.
Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι χωρις ορατή αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών θα είναι εξαιρετικά δυσχερής ο σχηματισμός προεδρικής πλειοψηφίας.
Για την υποβολή παραίτησης εκ μέρους του τονίζει: « Στην Αριστερά τα αξιώματα δεν τα φέρνει κανείς από το σπίτι ή από τις παρέες του. Την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ μου την εμπιστεύθηκαν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες με συγκεκριμένες εσωκομματικές διαδικασίες. Σε αυτούς θεώρησα ότι έπρεπε να προσφύγω και να υποβάλω την παραίτησή μου κι όχι στα μέσα ενημέρωσης, όπως ορισμένοι απαιτούσαν επιτακτικά»

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης λέει ότι «ακροβατεί μεταξύ της επιλογής της ηγεσίας να συνεργάζεται με τη ΝΔ και της αυτοτοποθέτησής του στον χώρο της Κεντροαριστεράς», ενώ χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση ως «κυβέρνηση εσωκομματισμού και εκλογικού σκοπού».
Στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος «πρόθεσή μου είναι να αναζητήσουμε συνθέσεις και να μην διευρύνουμε τις αντιθέσεις. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι ένας κοινός στόχος» δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης.

2 σχόλια:

 1. O κ. Μιχελογιανάκκης θα είναι η γέφυρα συνάντησης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προφανώς η εκδρομή πάνω από μια γέφυρα ,που αιωρείται πάνω από ένα το ποτάμι και ξαποσταίνει στην σκιά μιας ελιάς , μόνο ως περιηγήση σε ζωγραφικό πίνακα του πρώιμου ρομαντισμού μοιάζει.
  Φυσικά ο χρωστήρας ποτέ δεν είχε σημασία όσο η φαντασία του καλλιτέχνη.
  Ούτε φαντασία , ούτε σκέψη ούτε τόλμη .

  Βολεύει πολλούς , όμως οι ζωγράφοι δεν τελειώνουν !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη