Συσπειρώνονται και διεκδικούν αυτά που η πολιτεία τους στερεί. Ο λόγος για τους κατοίκους της Μεσαράς, που χθες βράδυ πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση, στο Πολύκεντρο Μοιρών, με θέμα την αποψίλωση της περιοχή από δομές και υπηρεσίες.

Στο χθεσινό καλωσόρισμα του συντονιστικού πολιτών & φορέων από τον Κωστή Μανιδάκη που συντόνισε την κουβέντα στο Πολύκεντρο Μοιρών έγινε αναφορά στην απόφαση για το οριστικό κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ - ένα λουκέτο που ακολούθησε πολλά προηγούμενα (Εφορία, ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ), ενώ οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν και στην έκδοση ψηφίσματος κατά του λουκέτου στο ΙΚΑ (δείτε εδώ το ψήφισμα).
"Η καθημερινότητά μας είναι πια ένα λουκέτο! Λουκέτα και απολύσεις σε όλες τις δομές στήριξης των πολιτών, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στους δήμους, στα δικαιώματα, στις επιχειρήσεις, στις παραλίες και τα βουνά μας, στη ζωή μας.
Είμαστε λοιπόν εδώ με αφορμή ένα λουκέτο, για να φτιάξουμε ένα πυρήνα αντίστασης για όλα όσα σχεδιάζονται για μας χωρίς εμάς. Αντιδράμε σήμερα για ένα τοπικό ζήτημα με το βλέμμα στραμμένο σε ότι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Ας συζητήσουμε σήμερα, ας αντιδράσουμε σήμερα, ας συναποφασίσουμε σήμερα για να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους και σήμερα και αύριο.
Ας απαντήσουμε στην ωμή και απροκάλυπτη βία της εγκατάλειψης, της πτώχευσης και της ανεργίας, με τα παλιά αξιακά χαρακτηριστικά της κρητικής κοινωνίας – τη συλλογικότητα,  την αλληλοβοήθεια & την αλληλεγγύη.
Να στείλουμε το μήνυμα πως την αγανάκτησή μας δε μπορούν με την προπαγάνδα και τον διαρκή εμπαιγμό των υποσχέσεων να την μετατρέψουν σε ενοχή, συναίνεση, αδράνεια.  Ο θυμός μας είναι αντίσταση και ένα ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης της αξιοπρέπειας και της ελπίδας. Ανατρέπουμε σήμερα στη Μεσαρά αυτό που μας έχουν παρουσιάσει ως αυτονόητο και φυσικό. Δηλαδή την απάθεια και την υποταγή" - ανέφερε ο κ.Μανιδάκης.
"Μας έχουν λεηλατήσει, θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης, ένας εκ των "πρωτεργατών" της πρωτοβουλίας πολιτών, Κώστας Μανιδάκης. Σύμφωνα με τον κ.Μανιδάκη, μετά το ΙΚΑ και την Εφορία, υπάρχει φημολογία για λουκέτα σε Κέντρα Υγείας στη Μεσαρά. "Δεν περιμένουμε από εκλεγμένους, γιατί μας κοροϊδεύουν" - είπε ο κ.Μανιδάκης, εξηγώντας γιατί οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, αναζητώντας τρόπους λύσεις και αντίδρασεις, με "κλειδί" πάντα τη συμμετοχή των πολιτών.
Το βράδυ της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συνελεύσεις σε μηνιαία βάση προκειμένου να συζητώνται οι δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και όσες προγραμματίζονται.
Οι φορείς που συμμετέχουν και συμπαραστέκονται είναι:
Συντονιστικό Πολιτών Γόρτυνας – Φαιστού
Υπάλληλοι ΙΚΑ Μοιρών
Δημοτικοί Υπάλληλοι Γόρτυνας & Φαιστού
Ένωση Φοροτεχνικών Μεσαράς
Εμπορικός Σύλλογος Μοιρών
Σύλλογος Οικονομολόγων Ηρακλείου
Σύλλογος Επαγγελματιών Τουρισμού Ζαρού
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης « H ΦΑΙΣΤΟΣ»
Σύλλογος Εργαζομένων Κ.Υγείας Μοιρών
Σύλλογος ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ηρακλείου
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Γαλήνης
Αναρριχητικός – ορειβατικός σύλλογος Νότιας Κρήτης
Κίνηση Πολιτών Μεσαράς για το Περιβάλλον