Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Δήμος χωρίς υπαλλήλους στην Κρήτη! Εθελοντές μαζεύουν τα σκουπίδια…

kallinikou-3www.candianews.gr
Πως θα σας φαινόταν αν σηκωνόσασταν το πρωί, πηγαίνατε τα σκουπίδια σας στον κάδο και στη συνέχεια θα έπρεπε να οδηγήσετε το απορριμματοφόρο μέχρι τη χωματερή ή έστω μέχρι το πλοίο της γραμμής; Αν εκτός από το σπίτι σας έπρεπε να καθαρίσετε το δημαρχείο ή τους κοινόχρηστους χώρους; Και για να μην μακρηγορούμε, αν εκτός από πολίτης ήσασταν και λόγω ανάγκης εθελοντής δημοτικός υπάλληλος;
Σε αυτή τη δυσάρεστη θέση βρίσκονται οι κάτοικοι της Γαύδου από το 2011. Μέχρι τότε  ο Δήμος  είχε, σύμφωνα με το νόμο,  τον απίστευτο αριθμό του 1 υπαλλήλου! Όμως, ο ένας και μοναδικός υπάλληλος κατηγορείται για κατάχρηση, αναλογικά με τους κατοίκους θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατάχρηση του αιώνα, και από πρώτο σε δεύτερο βαθμό και από αναβολή σε αναβολή, κρατάει τη θέση χωρίς να εργάζεται! 
Επικοινωνήσαμε με τη νέα δήμαρχο Γαύδου και την «πετύχαμε» την ώρα που καθάριζε τα φωτοβολταϊκά της στέγης του Δημαρχείου από τη λασποβροχή! Ασυνήθιστο  καθήκον για μια δήμαρχο! Παράλληλα, η κ. Καλλίνικου βιαζόταν να προλάβει το ακριβοθώρητο  καραβάκι ώστε να βρεθεί αύριο στην Αθήνα, σε συνάντηση για αυτό ακριβώς το πρόβλημα της έλλειψης δημοτικών υπαλλήλων. Μας είπε ότι αυτή τη στιγμή όλες οι υποχρεώσεις του Δήμου εκπληρώνονται εθελοντικά! Πάλι καλά. 

Συζητώντας έστω και για λίγο μαζί της ήταν σα να ανοίξαμε το κουτί της Πανδώρας. Ένα υπέροχο νησί με μια στοίβα προβλήματα. Ο γιατρός που τους επισκέπτεται κάθε 10 ημέρες και που το καλοκαίρι μπορεί να σταματήσει και αυτό το λίγο. Η αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και η ταφή τους, πάλι και αυτό σε σύσκεψη εντός της εβδομάδας θα τεθεί. Τα παλιά όμορφα σπίτια που φθείρονται χρόνο με το χρόνο. Το ηλεκτρικό, το ακτοπλοϊκό… Μεγάλη η λίστα. 
Τι να πούμε ; Μήπως μεγάλα λόγια για τους Ακρίτες μας που φυλάνε σύνορα, και μάλιστα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης; Μήπως το γνωστό  για αδιαφορία της κυβέρνησης; Οι καταστάσεις αρχίζουν να ξεπερνούν και τις λέξεις και τη φαντασία ακόμη! Μόνο οι ευχές απομένουν. Κάτι ήξερε ο Όλι. «Καλό κουράγιο Έλληνες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη