Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Ηράκλειο :Διεθνές συνέδριο κοινωνικής επιχειρηματικότητας ( 10-11 Ιουνίου 2014 )


Διεθνές συνέδριο, με τίτλο «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών», θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο ,  10 και 11 Ιουνίου 2014.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν τομέα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τη δυναμική δραστηριοποίηση των νέων. Γι' αυτό άλλωστε, στα πλαίσια του Συνεδρίου διοργανώνεται διαγωνισμός μεταξύ σπουδαστών για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων για κοινωνικές επιχειρήσεις. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σπουδαστές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΤΕΙ Ηρακλείου.
Η κοινωνική επιχειρηματικότητα, ως δραστηριότητα που κινητοποιεί τους ίδιους τους πολίτες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων τους, προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών στο τοπικό επίπεδο.
18 Έλληνες και τριάντα ομιλητές απ' όλη την Ευρώπη, με πλούσια εμπειρία στα ζητήματα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θα συζητήσουν για δύο μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης για τις δυνατότητες ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες στα κράτη μέλη.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι επίσης η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την κοινωνική αξία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, την παρουσίαση πρακτικών σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στην ενημέρωση σχετικά με τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους κοινωνικούς επιχειρηματίες.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το πρωινό της 10ης Ιουνίου, θα λάβει επίσης χώρα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων του GECES, ενός συμβουλευτικού οργάνου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο χώρο του ξενοδοχείου Aquila Atlantis. Οι εργασίες του ξεκινούν στις 14.30, την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη