Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Ηράκλειο : Video και φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη ΚουβέληΠηγή : cretalook.gr
Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Βασίλη Λαμπρινού που κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με την παράταξη Δύναμη Πολιτών έδειξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης που βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο. Ο κ. Κουβέλης στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη επέλεξε ευρισκόμενος στο Ηράκλειο να επισκεφτεί το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού που βρίσκεται στο σταυρό της πόλης, και φιλοξενείται σε ισόγειο κεντρικό κατάστημα επί της οδού Ίδης.
Τον κ.Κουβέλη υποδέχτηκαν με θέρμη οι παρευρισκόμενοι χειροκροτώντας τον ενώ όπως φάνηκε η στιγμή της συνάντησης με τον κ. Λαμπρινό ήταν άκρως συγκινητική. Πολύ περισσότερο η συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον αγωνιστή και πρώην Δήμαρχο Ανωγείων Γεώργιο Κλάδο ο οποίος στα 90 και μισό όπως ο ίδιος αποκάλυψε συνεχίζει να καθοδηγεί με το μυαλό και τις ιδέες του αλλά και το αγωνιστικό πνεύμα.
Πολλοί ήταν και οι προσωπικοί φίλοι του κ. Κουβέλη που τον συνάντησαν στο εκλογικό κέντρο του Λαμπρινού όπως ο Δημήτρης Ξυριτάκης και ο Γιώργος Ξυλούρης με τους οποίους είχε προσωπικούς διαλόγους για τις οικογένειες τους. Μάλιστα αναζήτησε και τη σύζυγο του κ. Ξυριτάκη, επίσης νομικό Κατερίνα Αποστολάκη.Ανάμεσά τους και ο υποψήφιος με το Λαμπρινό και Γραμματέας της τοπικής ΔΗΜΑΡ Χάρης Κατερινόπουλος.
Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δύναμης Πολιτών αναφέρει: "Νίκη στις εκλογές της Κυριακής και καλή δύναμη για τις ημέρες που ακολουθούν ευχήθηκε ολόψυχα ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης στον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου κ.  Βασίλη Λαμπρινό, κατά την διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο εκλογικό κέντρο της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Ηρακλείου «Δύναμη Πολιτών»
Ο κ. Κουβέλης μίλησε με θερμά λόγια και επανέλαβε την στήριξη του προς το πρόσωπο του κ. Λαμπρινού για το δήμο Ηρακλείου, ενώ ανέτρεξε στην αρχή της γνωριμίας τους στο πλαίσιο της άνευ προηγουμένου κινητοποίησης του πολιτικού προσωπικού της χώρας από τον κ. Λαμπρινό όταν, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, αγωνίζονταν για την ίδρυση Εφετειακής Έδρας Ανατολικής Κρήτης.
Για την επίσκεψη Κουβέλη στο εκλογικό κέντρο Λαμπρινού έγιναν δηλώσεις από την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Αριστέα Πλεύρη του Τηλεμάχου ( Βουλευτού της Ενώσεως Κέντρου ).


Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην χθεσινή επίσκεψη του γγ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Νίκου Κανελλόπουλου, στο Ηράκλειο, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ο κ. Κανελλόπουλος δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στο γεγονός ότι η ίδρυση εφετείου Ανατολικής Κρήτης αλλά και η δρομολόγηση του έργου ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου έγιναν με τον κ. Λαμπρινό στο τιμόνι του Δικηγορικού Συλλόγου.
Παρόντες στην σημερινή επίσκεψη του κ. Κουβέλη στο εκλογικό κέντρο της «Δύναμης Πολιτών» ήταν ο αγωνιστής της Αριστεράς και πρωτοπόρος της αυτοδιοίκησης  κ. Γιώργος Κλάδος, ο αγωνιστής, επίτιμος δικηγόρος και συγγραφέας Δημήτρης Ξυριτάκης, τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ καθώς και πλήθος κόσμου.
Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «σύμβολο της Αριστεράς» τον κ. Κλάδο και δέχτηκε με χαρά το βιβλίο «Λόγω Τιμής» που του χάρισε ο κ. Ξυριτάκης και το οποίο έχει γράψει  ο ίδιος"

"Δεν μας χωρίζει τίποτε με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ"
Ο κ. Κουβέλης νωρίτερα είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Ατλαντίς και αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές είπε ότι θα πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες ανεξάρτητους συνδυασμούς και επικεφαλής άξιους και "διαφανείς". Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να στηριχθούν στις Περιφερειακές Εκλογές οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ ενώ για τις Ευρωεκλογές είπε ότι η ψηφος θα πρέπει να στείλει δημοκρατικό μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας.
Αναφερόμενος στα κόμματα είπε ότι με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ δεν τον χωρίζει τίποτε ενώ έκανε σαφείς αναφορές στον Βενιζέλο λέγοντας ότι συντηρεί κλίμα εμφυλίου ενώ με το ΣΥΡΙΖΑ είπε έχει διαφορές και τόνισε ότι δεν θα επιστρέψει στην κυβέρνηση.
Φωτορεπορτάζ από εκλογικό κέντρο του Βασίλη Λαμπρινού
Εδώ η υποψήφια Αριστέα Πλεύρη με τη γνωστή δικηγόρο του Ηρακλείου Σούλα Σιδέρη-Δαμανάκη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη