Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Ηράκλειο : Η Κοξαράκη - Δήμου Μαρία στο ψηφοδέλτιο της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ


Γεννήθηκα στη Σκοπή Σητείας τo 1944. 
Είμαι απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είμαι παντρεμένη με το φιλόλογο Κωνσταντίνο Δήμου και έχω δύο παιδιά.
Ως φιλόλογος δίδαξα στους μαθητές μου τη δύναμη της ελευθερίας σκέψης και λόγου και την ανάγκη αντίστασης στις εξαρτήσεις.
Υιοθέτησα τη «Δια Βίου Εκπαίδευση» παραβλέποντας το όποιο υλικό και ψυχικό κόστος. Έτσι:
Σπούδασα στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευσης (Αθήνα 1980-82). Εφήρμοσα νέες μεθόδους διδασκαλίας στα Πειραματικά Σχολεία Ηρακλείου (1983-94). Πήρα δεύτερο πτυχίο (1988) και μεταπτυχιακό τίτλο στα Παιδαγωγικά (1994-99). Συμμετείχα σε πρόγραμμα ανταλλαγών Ευρωπαϊκών σχολείων (Nijmegen Oλλανδίας) για διδακτικές δοκιμές σε θέματα τοπικής Ιστορίας και Περιβάλλοντος (1996). Δίδαξα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμ. Φ.Κ.Σ.) ειδική διδακτική φιλολογικών μαθημάτων (1999-2003). Ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων (1999-2005) δοκιμάσαμε με τους φιλολόγους καθηγητές πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.
Εργασίες και κείμενά μου έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία και περιοδικά.
Πιστεύω πως μέσα από την κίνηση «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ» μπορώ να αγωνιστώ ώστε να χρηματοδοτηθούν προγράμματα με στόχο την άμεση επαφή των μαθητών με το φυσικό κάλλος και την Ιστορία της Κρήτης, ώστε να την αγαπήσουν ως μάνα γη και να γίνουν οι θεματοφύλακές της απέναντι στην ασύστολη κακοποίηση που καθημερινά υφίσταται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη