Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Περιοδεία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στη Θεσσαλία

Την ανάληψη πρωτοβουλίας ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, μετά τις ευρωεκλογές, εξήγγειλε εκ νέου, χθες από το βόλο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ενότητα του χώρου είναι αναγκαία, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί στη βάση ενός προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος.
«Η προοδευτική κεντροαριστερά», είπε, «δεν μπορεί να είναι παρακολούθημα συντηρητικών - νεοφιλελεύθερων πολιτικών ούτε προσδεδεμένη  στο άρμα της ΝΔ, αλλά δύναμη ικανή να μετατοπίσει τον άξονα των εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις εθνικές κάλπες, τόνισε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών, η αρνητική δυναμική των μέτρων που έρχονται είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του 2014.

Σχετικά με τον εκλογικό στόχο της συμπαράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι αυτός δεν είναι άλλος από τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του προοδευτικού πόλου που συγκροτήθηκε , ώστε να επηρεάσει αποφασιστικά τις εξελίξεις.

«Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις», ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στο πρόσωπο του Πάνου Σκοτινιώτη για τη δημαρχία του Βόλου, τονίζοντας ότι αυτή η πόλη με τη μεγάλη ιστορία δημοκρατικών αγώνων δεν μπορεί παρά να τιμήσει τις παραδόσεις της, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική την υποψηφιότητα του γιατρού Νίκου Τσιλιμίγκα για την περιφέρεια της Θεσσαλίας.
 
Η εκδήλωση στα Τρίκαλα 

Πριν το Βόλο, ο Φ. Κουβέλης επισκέφθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα, όπου και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης μεγάλη συγκέντρωση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική κεντροαριστερά, που δεν θα λειτουργεί ως δορυφόρος συντηρητικών πολιτικών, χαρακτήρισε εκβιαστικό και παραπλανητικό το εκλογικό δίλημμα που θέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οι πολίτες θα αποδείξουν στην κάλπη των ευρωεκλογών ότι δεν εκβιάζονται. Νωρίτερα, ο κ. Κουβέλης είχε επισκεφθεί τον δήμαρχο Τρικάλων, Χρ. Λάππα, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξη του, καθώς και την πεποίθηση του για την επανεκλογή του.

08/ 05/ 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη