Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Ο Δήμαρχος και η αλήθεια για την Αγ.Τριάδα ή, πώς το μαύρο γίνεται άσπρο

#Συμεών ΧούπαςΠολιτικός Μηχανικός
Με έκπληξή μου άκουσα τον Δήμαρχο κ. Κουράκη να δηλώνει σε συνέντευξή του στο TVCRETA αναφερόμενος στην Αγ. Τριάδα  ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «αγωνίζεται για να προωθήσει τη μελέτη της Αγ. Τριάδας και ότι συνεχώς ασχολείται με αυτήν και κάθεται μέχρι τις 2.30 τη νύχτα στο ΚΑΣ για να τους φέρει σε ένα τραπέζι να συμφωνήσουν… και ότι αυτό το ξέρουν οι κάτοικοι της Αγ. Τριάδας…».
Εκείνο που ξέρουν πολύ καλά οι κάτοικοι της Αγ. Τριάδας είναι ότι ο Δήμαρχος την έχει εγκαταλείψει παντελώς στην απαξίωση και ερήμωσή της με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε ένα υποβαθμισμένο γκέτο – ντροπή για την παλιά πόλη του Ηρακλείου. Γι αυτό μάλλον και απέφυγε να την επισκεφθεί προεκλογικά ενώ πήγε παντού υποσχόμενος …
Δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ υπάρχουν συνεχώς πάρα πολλά, που περιγράφουν την αθλιότητα της συνοικίας αυτής στο κέντρο του Ηρακλείου με τη Δημοτική Αρχή να μένει αδιάφορη και απ’ την άλλη να ισχυρίζεται ανερυθρίαστα ότι αγωνίζεται για την Αγ. Τριάδα.
Η περιώνυμη μελέτη ανάπλασης καρκινοβατεί αναμένοντας την τροποποίηση του Ρυμοτομικού από το 2005 όταν και έγινε η ανάρτησή του. Η Δημοτική αρχή, που είναι κανονικά η επισπεύδουσα, που ανέθεσε τη μελέτη και που πληρώνει και τις καθυστερήσεις, επέδειξε πλήρη αδιαφορία και έγινε απλός παρατηρητής στις διαδικασίες από τότε που ο νεοσυσταθείς Περιβαλλοντικός Σύλλογος πήρε στις πλάτες του το θέμα και πίεσε για την προώθησή του. (Υπάρχουν όλα τα έγγραφα).
Ήταν ο Σύλλογος που το 2011 ανακάλυψε το φάκελο θαμμένο στα συρτάρια του Υπουργείου Πολιτισμού.
-  που πίεσε με παραστάσεις και επιστολές στο Υπουργείο για να συζητηθεί για πρώτη φορά το Θέμα στο ΚΑΣ το Μάρτη του 2011 και στη συνέχεια το Μάϊο και τον Οκτώβρη του 2011.
-  που προκάλεσε την κάθοδο στην Αγ. Τριάδα αρμόδιων στελεχών του υπουργείου για να σχηματίσουν επί τόπου εικόνα.

-  που πίεσε στη συνέχεια το ΥΠΕΚΑ να ξετρέξει το θέμα (μέχρι και παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκάλεσε) για να καταλήξει ξανά μετά από τόσα πήγαινε – έλα και να συζητηθεί στο ΚΑΣ στις 15/4/2014 στις 2. 00 τη νύχτα όπου και παραβρέθηκα.
Αυτή είναι η αλήθεια – εγώ ως υπεύθυνος από πλευράς Συλλόγου να υποστηρίζω και να διακινώ το θέμα με συνεχείς παραστάσεις στα Υπουργεία και στα Συμβούλια γνωρίζω καλύτερα απ’ τον καθένα τις λεπτομέρειες – και λυπούμαι που ο Δήμαρχος καταφεύγει με τόση ευκολία σε ανακρίβειες για να δικαιολογήσει την αδιαφορία του.
Οι κάτοικοι ξέρουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι πως ό, τι έχει γίνει μέχρι τώρα έγινε από το Σύλλογο, όπως ξέρουν και ότι όσες φορές ο Σύλλογος ζήτησε να δει το Δήμαρχο συνάντησε την αδιαφορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη