Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Μιχελογιαννάκη, τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ σου ράβουν ...κουστουμάκι !

#Ένας πικραμένος ψηφοφόρος.

Είναι γνωστό ότι όταν θέλεις να ξεπεράσεις τη δική σου μελαγχολία ασχολείσαι με τα προβλήματα των ..άλλων.
Έτσι θα κάνω κι εγώ σήμερα, θα ασχοληθώ με τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη βουλευτή Ηρακλείου, πρώτα του ΠΑΣΟΚ, μετά της ΔΗΜΑΡ και σήμερα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (μακριά από μας,  κουμπάρα μου ).

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο Ηράκλειο έφεραν πολλές ανατροπές. Οι παρενέργειες από τις κινήσεις των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσουν  τις προσωπικές φιλοδοξίες πολιτευτών αλλά και επίδοξων πολιτευτών του κόμματος.

Πρώτα απ' όλους τον Μιχελογιαννάκη.Η κίνηση που έκανε να επισκεφτεί τον Δήμαρχο λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές εξόργισε πολλούς αριστερούς ψηφοφόρους που σχεδόν στο σύνολό τους διάλεξαν τον Βασίλη Λαμπρινό για νέο Δήμαρχο, κάνοντας την ανατροπή.
Δεύτερο στοιχείο η ανάδειξη του Νίκου Ηγουμενίδη.Σάρωσε στις περιφερειακές εκλογές και αναδείχθηκε σε ένα νέο ισχυρό χαρτί στην κούρσα των επόμενων εκλογών.Γιατρός, σοβαρός, Αριστερός, Βιαννίτης τάχει όλα βρε παιδί μου ! 
Τρίτο στοιχείο , το κόντεμα του Μιχάλη Κριτσωτάκη.Έριξε το ποσοστό του κόμματος στην περιφέρεια από 30% ( Ευρωεκλογές) στο 17%.
Οι άνθρωποί του στην ΝΕ Ηρακλείου τα έκαναν μπάχαλο.Κατέβασαν κομματική υποψηφιότητα απορρίπτοντας όλες τις πιθανές συμμαχίες.Το αποτέλεσμα ήταν όλοι οι αριστεροί ψηφοφόροι να στηρίζουν τον Β.Λαμπρινό και ο σοβαρός και αγαπητός Ηλίας Λυγερός να βρεθεί τρίτος.

Αρχίζουν λοιπόν τα πράγματα να ζορίζουν στην κομματική σκακιέρα.Πολλοί παίκτες, λίγες θέσεις, κοντέματα, ψηλώματα. Οι μηχανισμοί ήδη άναψαν τις μηχανές.Πρώτο θύμα θα είναι ο Μιχελογιαννάκης. Πέρα από τα κομματικά πηγαδάκια, αρχίζουν και τα διαδικτυακά και τα ραδιοφωνικά όργανα.Τι απαντά ; Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, ήμουν μικρός, διάβαζα.

Για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα παιγνίδια εξουσίας στη μικρή Ηρακλειώτικη κοινωνία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη