Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

ΔΗΜΑΡ : Από τη χαρά ...στο δάκρυ.

Αντιφατικά αποτελέσματα κατέγραψε ο δεύτερος γύρος της εκλογικής διαδικασίας για το κόμμα μας.Από τη μια πλευρά οι αυτοδιοικητικές επιτυχίες κυρίως σε μεγάλους Δήμους της χώρας και από την άλλη το εξουθενωτικά χαμηλό ποσοστό των Ευρωεκλογών.
Τα Χανιά και το Ηράκλειο έκαναν την ανατροπή.Γκρέμισαν το ΠΑΣΟΚικό κατεστημένο που κυριαρχούσε στην Κρήτη από την εποχή της μεταπολίτευσης - ειδικά στο Ηράκλειο ποτέ άλλοτε δεν άλλαξε η ουσία της διοίκησης- που άλλαζαν μόνο τα πρόσωπα.
Τάσος Βάμβουκας, Βασίλης Λαμπρινός αλλά και ο Γιώργος Μαρινάκης στο Ρέθυμνο μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα για το πως διοικούνται οι σύγχρονες πόλεις σε εποχή οικονομικής κρίσης.
Βάζοντας σε προτεραιότητα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πόλεων, την κοινωνική αλληλεγγύη , την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη ζωή της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Όσο για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, θέτει υπαρξιακά διλήμματα στη ΔΗΜΑΡ.Όπως και την υποχρέωση να απαντήσει στο αμείλικτο ερώτημα με ποιους να πάει και ποιους να αφήσει.ΤΩΡΑ. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκτονία από μαράζι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη