Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Ηράκλειο : Ο Αντώνης Χελιδώνης στο ψηφοδέλτιο της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗΓεννήθηκε το 1967 στο Ηράκλειο. Η «Περβόλα», το Πανάνειο και ο «Λάκος» ήταν τα όρια της παιδικής γειτονιάς. Σπούδασε γεωπονία στο ΤΕΙ Κοζάνης και στο Α.Π.Θ. Δημιουργεί δεσμούς με την Σαλονίκη και τους ανθρώπους της. Του λείπουν διαρκώς όσο η απόσταση μεγαλώνει από το 1998, όταν χωρίς να γνωρίζει το γιατί επέστρεψε στην γενέθλια πόλη. 

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την κηποτεχνία. Επιμορφωτής της ΝΕΛΕ σε προγράμματα ΑμΕΑ. Ωρομίσθιος καθηγητής στο ΑΤΕΙ Κρήτης. Οι ώρες διδασκαλίας που μετράει τον έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο. Τα τελευταία πέντε χρόνια σερβίρει καφέ και αλκοόλ σε γνωστό παλιό στέκι στο κέντρο της πόλης.
Συνεργάτης του Σπύρου Δανέλλη κατά τη θητεία του τελευταίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.[μια πολύτιμη εμπειρία, ικανή να τροφοδοτήσει ένα επόμενο σημείωμα].
Οργανώθηκε στον ΡΗΓΑ το μακρινό 1982. Έκτοτε, σύντροφος και συμπάσχων με το ρεύμα της δημοκρατικής αριστεράς. Με μια ιδιαίτερη έλξη από την κάθε φορά μειοψηφούσα του άποψη. Στην κόκκινη κλωστή αυτής της διαδρομής πλέκει το πράσινο της οικολογίας, το μωβ των δικαιωμάτων, το ουράνιο τόξο της ποίησης. Τα δικά του χρώματα βρήκε στην διακήρυξη της κίνησης «Μια Κρήτη», της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.
Το 1993 ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Οι εφημερίδες έγραφαν για τον «βενιαμίν» του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Αρθρογραφούσε στην ΠΥΞΙΔΑ της ΠΟΛΗΣ [μακροημερεύει] και στο FREEVOX [σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει]. Γράφει και δημοσιοποιεί σκέψεις, κρίσεις και άποψη στο προσωπικό του ιστολόγιο «τετράδιο εξόδου».
Διαζευγμένος, χαζομπαμπάς του επτάχρονου Νικόλα-Κάρολου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη