Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Κουβέλης : Δεν χρωστάμε σε κανέναν

Μήνυμα για τη συγκρότηση μετώπου των δημοκρατικών δυνάμεων κατά της Χρυσής Αυγής ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών απηύθυνε στη διακαναλική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με το νεοναζιστικό μόρφωμα, «με σαφήνεια, χωρίς κλείσιμο ματιού»
Ο Φώτης Κουβέλης εστίασε και σε ένα ψηφοδέλτιο στον Βόλο, (σσ του Αχιλλέα Μπέου), καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει συγκεκριμενη θέση. «Δεν είναι δυνατον να σιωπα για αυτό η ΝΔ και να λέει ότι στηρίζει Καμίνη και Μπουτάρη» παρατήρησε.
Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο καθε ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές, ενώ επανέλαβε ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ μετεωρίζεται και δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεργασία στη βάση αυτών των δεδομένων»
Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις και όσα λέγονται για την επίδοση της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης, υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά «θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες στην κάλπη των ευρωεκλογών» και με αιχμηρό τρόπο σημείωσε: «Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ευκαιριακό κόμμα, δεν δηλώθηκε ως νέο χωρίς θέσεις. Ερχεται απο μακρια και πάει μακρια. Σε κανέναν δεν χρωστάμε. Αν είναι αυτή η ΔΗΜΑΡ, τόσο μικρή όσο λένε, τότε γιατί βρέθηκε στο κέντρο των επιθέσεων. Γιατί συστρατεύθηκαν εναντίον της. Και αν έχει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που λένε, τότε τι θα πουν;»

Τα σημαντικότερα σημεία της διακαναλικής συνέντευξης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη

  •  Δημοκρατικό μετωπο απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, ενόψει του δεύτερου γύρου. Καμία άμεση ή έμμεση σχεση με Χρυση Αυγή. Με σαφήνεια, χωρίς κλεισιμο ματιού.
  • Για ένα ψηφοδέλτιο στο Βόλο (σσ του Αχιλλέα Μπέου), καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει συγκεκριμενη θέση. Δεν είναι δυνατον να σιωπα η ΝΔ για αυτό  και να λέει ότι στηρίζει Καμίνη και Μπουτάρη.
  • Αντιπαλεύουμε το διχαστικό κλίμα. Επικίνδυνο τα δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτεια», λάθος και το δίλημμα «Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ
  • Οχι σε κάθε περίπτωση σε ενδεχόμενη πρόσκληση μετά τις ευρωεκλογές να επιστρέψουμε στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του έκφραση έχει κάνει νέα προγραμματική συμφωνία μέχρι το 2018. Και οι δύο αναφέρονται σε σταθερότητα με συνέχιση της συγκεκριμένης πολιτικής.
  • Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μεγάλες διαφωνίες, υποσχεσιολογεί, δεν έχει σταθεροποιηθεί το εκκρεμές του για την ευρωζώνη. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μετεωρίζεται . Δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεργασία στη βάση αυτών των δεδομένων.
  • Η ΔΗΜΑΡ θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες στην κάλπη των ευρωεκλογών. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ευκαιριακό κόμμα, δεν δηλώθηκε ως νέο χωρίς θέσεις. Ερχεται απο μακρια και πάει μακρια. Σε κανέναν δεν χρωστάμε. Αν είναι αυτή η ΔΗΜΑΡ, τόσο μικρή όσο λένε, τότε γιατί βρέθηκε στο κέντρο των επιθέσεων. Γιατί συστρατεύθηκαν εναντίον της. Και αν έχει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που λένε, τότε τι θα πουν;
  • Η ΔΗΜΑΡ είναι αποφασιστικός παράγοντας για τη μεγάλη Κεντροαριστερά και τις πολιτικές εξελίξεις με προοδευτικό περιεχόμενο και όχι ως παραπλήρωμα συντηρητικής πολιτικής.
  • Αν υπάρχει μεγάλη διαφορα στις ευρωεκλογες θα διαμορφώσει συνθήκες εξελίξεων. Η απονομιμοποίηση της κυβέρνησης έχει σχέση και με τα μέτρα που έρχονται.
  • (Για τη δήλωση Οικονόμου υπέρ Μώραλη): Δεν έχουν καμία σχέση με συλλογικές αποφάσεις του κόμματός μας.
  • Δεν είμαστε νεκροταφείο απόψεων. Σεβασμός στη μειοψηφική άποψη αλλά και στην συλλογική απόφαση, που μάλιστα λαμβάνεται με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη