Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Ρέθυμνο : Και ο Γρηγόρης Τσιομπίκας στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Μαρινάκη

Ο Τσιομπίκας Γρηγόρης γεννήθηκε το 1950 στα Τρίκαλα. Σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1974, έχοντας αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση. Από το 1976 σταδιοδρομεί στη γενέτειρα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου αρχικά και ως διευθυντής συνεταιριστικής φαρμακαποθήκης στη συνέχεια. Κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα παντρεύτηκε την Ευαγγ. Τσιχλακη από το Χαμαλεύρι του Δήμου Αρκαδίου, με την οποία απέκτησαν το Νίκο και την Ιωάννα οπτικός και αισθητικός αντίστοιχα. .

       Από το1990 μετακομίζει στο Ρέθυμνο, όπου ιδρύει το μέχρι και σήμερα λειτουργούν φαρμακείο του. Συμμετέχει επανειλημμένα στα Δ.Σ. του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου και του συνεταιρισμού φαρμακοποιών Κρήτης-Δωδεκανήσου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων του χώρου του. Στην τοπική κοινωνία υπήρξε πάντα παρών και αλληλέγγυος στα μικρά ή μεγάλα, ατομικά ή ομαδικά ζητήματα.

Κατά την τρέχουσα Δημοτική Αρχή είναι  εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος με αρμοδιότητες την εποπτεία και προώθηση του Δημοτικού έργου στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και  Κοινωνικής Μέριμνας, την στήριξη Ατόμων με Αναπηρία, του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών, την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων, του συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» κ.α.

Από τον Απρίλη του 2013 είναι Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου που έχει την ευθύνη για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, και τη Φιλαρμονική. Είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Στους τομείς ευθύνης του , είχαμε την δημιουργία του Κέντρου «Κακοποιημένων Γυναικών Θυμάτων Βίας»  και του προγράμματος «Καταπολέμησης της Φτώχειας» με τη δημιουργία τριών νέων δομών (Γραφείο Διαμεσολάβησης-Τράπεζα Χρόνου- Δημοτικός Λαχανόκηπος) και τη στήριξη δύο υπαρχόντων (Συσσίτια Εκκλησίας- Κοινωνικό Παντοπωλείο Αντιπεριφέρειας). Ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου συνέβαλε  στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του, απαλείφοντας υπέρογκα χρέη παλαιότερων Δημοτικών Αρχών (διαφορετικών αντιλήψεων), χωρίς να υποληφθούμε το παραμικρό στην προσφορά των δομών του. Συνέβαλε στην ανάδειξη των προοπτικών της Κοινωνικής Οικονομίας, τολμώντας την  υπογραφή  προγραμματικής σύμβασης με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, (για πρώτη φορά σε όλη την Κρήτη),μέσω της οποίας εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας είκοσι δύο μακροχρόνια άνεργοι νέοι, που καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες των Παιδικών Σταθμών και που εκτός των άλλων μας δόθηκε η δυνατότητα να έχουμε την υποστήριξη Παιδιάτρου και την απασχόληση ψυχολόγου με πλήρες ωράριο.

 Όπλο του η αγάπη και εκτίμηση των συμπολιτών του.

 Εγγύηση η μέχρι τώρα πορεία του σε Ατομικό ,Οικογενειακό, Επαγγελματικό, Κοινωνικό επίπεδο και κυρίως η  ιερή αφοσίωσή την οποία επέδειξε κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη