Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Στην Αυγενική και Βενεράτο ο Βασίλης Λαμπρινός

Από την επίσκεψη στο Βενεράτο
Στο Βενεράτο
Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Βενεράτο διαπίστωσε από κοντά κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Δύναμη Πολιτών με επικεφαλής τον Βασίλη Λαμπρινό. 
Το κλιμάκιο της Δύναμης Πολιτών, επισήμανε την ανάγκη σχεδίων ολοκληρωμένης ανάπτυξης, την ανάγκη σε υποδομές, όπως βιολογικός και αγροτική οδοποιία, καθώς και για τις ανάγκες ύδρευσης και άδρευσης σε κάθε τοπική κοινότητα. 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και οι συνεργάτες του τόνισαν ότι προτεραιότητά τους είναι να προγραμματίσουν δράσεις και παρεμβάσεις που θα δώσουν τα απαραίτητα «εργαλεία» στον τοπικό πληθυσμό για να παραμείνει στην περιοχή και να αυξήσει το εισόδημά του. 
«Πρέπει να φύγουμε επιτέλους από την λογική των αποσπασματικών έργων και παρεμβάσεων" τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λαμπρινός που υποστήριξε επίσης ότι το κάθε ευρώ που θα επενδύεται θα πρέπει να έχει νόημα, να εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες και να συμβάλλει στην ανάπτυξη. Να συμβάλλει σε μια τοπική ανάπτυξη η οποία είναι η μόνη οδός για ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να καταπολεμήσουμε την ανεργία» είπε μεταξύ άλλων. 

Ο κ. Λαμπρινός έδειξε ενδιαφέρον για το διεθνές φεστιβάλ γλυπτικής που διοργανώνεται τα καλοκαίρια, το οποίο έχει «αγκαλιάσει» όλο το χωριό, και το εκθείασε ως παράδειγμα ποιοτικού θεματικού τουρισμού.

Στην Αυγενική
Ξεκάθαρο μήνυμα εμπιστοσύνης προς την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Δύναμη Πολιτών» έστειλαν οι κάτοικοι της Αυγενικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού.
Γεμίζοντας ασφυκτικά την πλατεία, οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, νέοι και ηλικιωμένοι, απέδειξαν ότι η Αυγενική διαθέτει ένα σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό, που θέλει να συμβάλει στην προκοπή του τόπου, ενώνοντας την δύναμή του με εκείνη της «Δύναμης Πολιτών».
Άκουσαν από τον κ. Λαμπρινό το όραμα του για ένα δήμο Ηρακλείου που θα αντιμετωπίζει ισότιμα την περιφέρεια και το μητροπολιτικό κέντρο, και μέσω της ανάπτυξης θα επιτρέψει στους κατοίκους των οικισμών να μείνουν στον τόπο τους και να εργάζονται εκεί με αξιοπρέπεια.
«Ο δήμος Ηρακλείου μαζί με την αγροτική περιφέρεια έχει πολιτισμικό και πλούτο, που εμείς θα αξιοποιήσουμε. Είναι η στρατηγική μας επιλογή. Με την αύξηση του εισοδήματος κάθε αγρότη, θα κινηθεί η τοπική οικονομία, θα δημιουργηθούν νέες, μόνιμες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα διεκδικούμε, ως νέα δημοτική αρχή, κονδύλια από το κράτος και προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτόχρονα θα επεξεργαζόμαστε και θα υλοποιούμε με τις δικές μας δυνάμεις, ένα τοπικό μοντέλο ανάπτυξης, που θα έχει οφέλη για το κοινωνικό σύνολο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρινός.
Οι κάτοικοι της Αυγενικής, μαχητικοί και με κριτική σκέψη, τόνισαν ότι δεν ζητούν «χάρες». Αυτό που ζητούν από το δήμο Ηρακλείου είναι να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι νέοι να έχουν κίνητρο να παραμείνουν στον τόπο τους, οι ηλικιωμένοι να νιώθουν ασφάλεια όσον αφορά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη- καθώς το ιατρείο λειτουργεί μια φορά μόνο την εβδομάδα για λίγες ώρες- και όλοι τους να αισθάνονται ότι ο δήμος μεριμνά για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους.
«Το προηγούμενο καλοκαίρι δεν είχαμε για 7 ολόκληρες μέρες πόσιμο νερό για να ξεδιψάσουμε και να κάνουμε μπάνιο», είπε κάτοικος του χωριού υπογραμμίζοντας το οξύ πρόβλημα με τις διακοπές στην υδροδότηση.
Βασικό αίτημα των κατοίκων ήταν επίσης και η αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας καθώς και η αποκατάσταση του επαρχιακού κεντρικού δρόμου.
Τέλος, ο κ. Λαμπρινός είπε εμφατικά ότι «αυτό που εμείς υποσχόμαστε είναι αύξηση των κονδυλίων για την κοινωνική μέριμνα» για να συμπληρώσει «θέλουμε την συμμετοχή όλων σας για την συνδιαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι» και να καταλήξει λέγοντας «Βασική μας αρχή είναι η αξιοκρατία, εμείς δεν υποσχόμαστε διορισμούς, αλλά νέες θέσεις εργασίας μέσω της ανάπτυξης!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη