Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

ΤΑΣΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ: Πρόβλημα σχολικής στέγης στον Δήμο Χανίων


- Γυμνάσια Νέας Κυδωνίας και Κουνουπιδιανών, Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων, Νηπιαγωγεία εντός της πόλης, χαρακτηριστικά παραδείγματα.

- Υπάρχει λύση για την επέκταση του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών.
- Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να απαλλαγεί των ευθυνών της.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» κ. Τάσος Βάμβουκας, με σημερινή δήλωσή του, που έγινε στον χώρο του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, τον οποίο επισκέφθηκε με μέλη της παράταξης (φωτογραφία), για τα θέματα σχολικής στέγης και ιδιαίτερα για το ζήτημα της δυνατότητας επέκτασης του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, επεσήμανε τα εξής: 

«Στην πόλη μας υπάρχει πρόβλημα σχολικής στέγης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα έντονο, όπως στα Γυμνάσια της Νέας Κυδωνίας και των Κουνουπιδιανών, στο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων ή σε νηπιαγωγεία στο κέντρο της πόλης και αυτό το έχουμε αναδείξει με παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. 


Τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν προχωράνε τα θέματα σχολικής στέγης στην πόλη μας, αλλά, αντίθετα με τους άλλους Νομούς της Κρήτης, επιδεινώνονται με την κατάργηση πέντε οργανικά ιδρυθέντων σχολικών μονάδων στον Δήμο μας. Αιτία είναι η έλλειψη κτηρίων να τα στεγάσουν και δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή Χανίων να απαλλαγεί των ευθυνών της. 

Στην περίπτωση του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, η ανάγκη επέκτασης είναι δεδομένη και ως δημοτική παράταξη το έχουμε προτείνει και αναδείξει επανειλημμένα στο παρελθόν. Έχουμε θέσει συγκεκριμένες προτάσεις υπόψιν αρμοδίων και ενδιαφερομένων με κάθε ευκαιρία και μπορούμε να δεσμευτούμε ότι -εφόσον αναδειχθούμε ως Δημοτική Αρχή στις ερχόμενες εκλογές- θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για την επέκταση του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών. 
Σε πρόσφατη συνάντησή μου με εκπροσώπους του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Κουνουπιδιανών, επανέφερα την πρόταση της παράταξης για την τροποποίηση των όρων δωρεάς του παρακείμενου οικοπέδου ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, με τρόπο που θα δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του υπάρχοντος Γυμνασίου Κουνουπιδιανών. Ελπίζουμε βάσιμα στη θετική ανταπόκριση από την Εκκλησία, η οποία, όπως και στο παρελθόν, φαίνεται να έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει στη λύση ενός σημαντικού θέματος για το Ακρωτήρι. 
Την πρότασή μας αυτή την έχουμε παρουσιάσει και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, θεωρώντας ότι, αν προχωρήσει, θα δώσει λύση στο έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα του Ακρωτηρίου σε σύντομο χρόνο και με χαμηλό κόστος. 
Όσο για τους λόγους που επικαλέστηκε η Δημοτική Αρχή ως εμπόδιο για την επέκταση, υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες, σύμφωνα με την άποψη ειδικών. 

Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τη δημιουργία νέας σχολικής μονάδας που θα στεγάσει το δεύτερο Γυμνάσιο Ακρωτηρίου, αλλά επειδή γι' αυτό απαιτείται πολύς χρόνος, επί του παρόντος κρίνουμε απαραίτητη την άμεση επέκταση του υπάρχοντος Γυμνασίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη