Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Η ζωή του Γιώργου Κλάδου στη Μεγάλη οθόνη


Ο «Πρύτανης της Αυτοδιοίκησης» πρώην δήμαρχος Ανωγείων Γιώργος Κλάδος, αντιστασιακός και πρωτοπόρος στους κοινωνικούς αγώνες έγινε κινηματογραφική ταινία που αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του. Η ταινία που τιτλοφορείται «Γεώργιος Ι. Κλάδος-Ένας Δημιουργικός Καινοτόμος Πολίτης» παρουσιάστηκε σε πρώτη προβολή στους φορείς και στους πολίτες της Κρήτης  στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» του Ηρακλείου.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας έγιναν από το γνωστό σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη, ενώ την εκδήλωση προβολής οργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Σεισάρχων, της γενέτειρας του Γιώργου Κλάδου.

Το κινηματογραφικό πορτραίτο για την ζωή και το έργο του Γ. Κλάδου έχει διάρκεια 115 λεπτά και συντελεστές στην παραγωγή της ταινίας, την Περιφέρεια Κρήτης , ΚΕΚ Κρήτης Ανάπτυξη, ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης, οικογένεια Κλάδων, Αναπτυξιακός Οργανισμός Σητείας, Αναπτυξιακή Ηρακλείου, δήμος Ρεθύμνου, δήμος Μυλοποτάμου.

Τον συντονισμό παραγωγής είχε ο πολιτιστικός σύλλογος Σεισάρχων, την εκτέλεση παραγωγής ο Κώστας  Παπαναστασάτος, την ηχοληψία ο Θοδωρής Ζαχαρόπουλος, το μοντάζ ο Μιχάλης Γαλανάκης, τη μουσική ο Ρος Ντέιλυ, την φωτογραφία ο Κώστας Παπαναστασάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη