Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Ο Β.Λαμπρινός στο ΙΤΕ :τα επιτεύγματά σας να συνδέονται άμεσα με την τοπική κοινωνία

«Κιβωτό της γνώσης και της καινοτομίας» χαρακτήρισε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την σημασία συνεργασιών μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Ιδρύματος για την εφαρμογή τεχνολογιών με στόχο την τοπική ανάπτυξη.
«Σας θέλουμε στο πλευρό μας, θέλουμε να δημιουργηθούν στέρεες γέφυρες συνεργασίας ώστε τα επιτεύγματά σας να συνδέονται άμεσα με την τοπική κοινωνία. Θέλουμε οι κάτοικοι του Ηρακλείου, οι αγρότες, οι νέοι επιχειρηματίες να ωφελούνται από τους «καρπούς» του επιστημονικού σας μόχθου» τόνισε ο κύριος Λαμπρινός κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Ι.Τ.Ε όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Κώστα Φωτάκη και μέλη του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.
Ο κύριος Λαμπρινός ενημερώθηκε από τον κύριο Φωτάκη για το πώς το Ι.Τ.Ε συμβάλλει ήδη στην περιφερειακή ανάπτυξη και προτίθεται να εντείνει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει προς αυτήν την κατεύθυνση στο άμεσο μέλλον, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της «έξυπνης εξειδίκευσης».
Οι δυο τους συμφώνησαν ότι η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και Ι.Τ.Ε δεν πρέπει να μένει στα «χαρτιά» αλλά να έχει ουσία και διάρκεια.
Στελέχη του Ι.Τ.Ε. αναφέρθηκαν στο θέμα ασφάλειας που προκύπτει από τον ανύπαρκτο ηλεκτροφωτισμό στο οδικό δίκτυο προς τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
Τέλος, ο κύριος Λαμπρινός ενημερώθηκε αναλυτικά για το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο, το Δίκτυο «Πράξη», τις spin off εταιρείες αλλά και την εξαιρετική επίδοση του Ι.Τ.Ε. στην επιστημονική έρευνα και στην διεκδίκηση ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη