Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Σκαλάνι :Ο Βασίλης Λαμπρινός για το Σχέδιο τοπικής ανάπτυξη

Στην περιοχή του Σκαλανίου βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , ο οποίος ανέλυσε στους κατοικους που έσπευσαν να τον συναντήσουν την πρόταση του για την εφαρμογή σχεδίου τοπικής ανάπτυξης, με επίκεντρο την  κοινότητά τους.
Ο κ. Λαμπρινός και μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δύναμη Πολιτών» άκουσαν τους κατοίκους του Σκαλανίου οι οποίοι, παρά τη δυνατή βροχή, ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσκληση και εξέφρασαν την αγωνία τους για το «αύριο» της κοινότητάς τους,  κάνοντας αναφορά και στα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους.
Αναλύοντας την θέση του συνδυασμού για τα τοπικά σχέδια ανάπτυξης, ο κ. Λαμπρινός μίλησε για την ανάγκη σύνδεσης του μητροπολιτικού κέντρου με την ύπαιθρο. Μίλησε για σχέδια τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη τους τα πλεονεκτήματα της κάθε κοινότητας, την αγροτική παραγωγή, τις φυσιολατρικές διαδρομές, τα μνημεία πολιτισμού, τις ομάδες που συνεταιρίζονται. Θέση του συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών» είναι ότι, στο πλαίσιο αυτών των σχεδίων, θα μπορούσε να λειτουργήσει μια «τράπεζα γης» σε συνδυασμό με ομάδες παραγωγών, για την εφαρμογή νέων τύπων καλλιεργειών, που θα είναι βιώσιμες και οι οποίες θα τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Οι κάτοικοι του Σκαλανίου εξέφρασαν το αίσθημα απομόνωσης που νιώθουν στην μετά «Καλλικράτη» εποχή ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που εξέφρασαν την δυσπιστία τους ως προς το πολιτικό σύστημα. «Στοίχημά μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης, αλλά και να εμπνεύσουμε όλους εσάς να συμπορευτούμε. Εάν δεν ενεργοποιηθούμε όλοι, εσείς και εμείς, τίποτε δεν θα αλλάξει. Σταματάμε να ενδοσκοπούμε, μετέχουμε όλοι, συναποφασίζουμε και επηρεάζουμε τις εξελίξεις» απάντησε εμφατικά ο κ Λαμπρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη