Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΑΡ Χανίων: Όχι στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Νομαρχιακή επιτροπή Χανίων 

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Η ΝΕ Χανίων της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει τον κίνδυνο να μετατραπεί η Μεσόγειος και ειδικά η θαλάσσια περιοχή νότια και δυτικά της Κρήτης σε περιβαλλοντική βόμβα, λόγω της καταστροφής των επικίνδυνων χημικών όπλων της Συρίας.

Ήδη, από τις 15 Ιανουαρίου ο βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης έχει καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εξωτερικών για το θέμα.
Ο τομέας Περιβάλλοντος και Πράσινων Πολιτικών της ΔΗΜΑΡ έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, μια θάλασσα «κλειστή» και ήδη βεβαρημένη από χωματερές χημικών υλικών. 
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), ο κίνδυνος μόλυνσης όλης της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κρήτης, λόγω ατυχημάτων και σφαλμάτων που δεν μπορούν να προβλεφτούν η να αποκλεισθούν, είναι ιδιαίτερα μεγάλος. 

Η ΝΕ Χανίων της ΔΗΜΑΡ καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να εκφράσουν την αντίθεση τους και να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις αντίδρασης που οργανώνουν οι φορείς του πόλης.

Χανια  28- 2- 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη