Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Μνημόνιο συνεργασίας για το περιβάλλον και τον τουρισμό

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου- μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που αποτελεί τον εθνικό συντονιστή των προγραμμάτων «Γαλάζιων Σημαιών» και «Green Key» για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης.


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας από τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και τον γγ της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, Λεωνίδα Κόλλα, παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και παραγωγικών φορέων.

«Σήμερα κάνουμε ακόμα ένα βήμα στην ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, αλλά και την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης. Μέσα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η Περιφέρεια Κρήτης αγκαλιάζει και υιοθετεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα "γαλάζιες σημαίες" και "GREEN KEY"» ανέφερε.

Ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε εξάλλου: «Στον τομέα του τουρισμού, για πρώτη φορά κάτω από την ομπρέλα της περιφέρειας, έχουμε καταφέρει να ενώσουμε όλους τους φορείς για την αξιοποίηση, ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού- θάλασσα, φύση, πολιτισμός- με σεβασμό στο περιβάλλον και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων μας». Επίσης, πρόσθεσε ότι «η εμπειρία και η στήριξή της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης θα είναι σημαντική για να επιτύχουμε την αύξηση των βραβευμένων ακτών και ξενοδοχειακών μονάδων σε ολόκληρο το νησί».


Από την πλευρά του, ο κ. Κόλλας δήλωσε: «Από σήμερα ξεκινάμε με την Περιφέρεια Κρήτης ένα σημαντικό πρόγραμμα για την προβολή του τουριστικού, οικολογικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού προϊόντος του νησιού. Η Περιφέρεια Κρήτης, είναι η μοναδική περιφέρεια στην Ελλάδα με την οποία προχωράμε σε αυτήν τη σημαντική συνεργασία, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες της χώρας».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη