Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς συζήτησε τις εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης και εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.
Εκτίμησε ότι η άρνηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας για συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μια επιλογή κατώτερη των περιστάσεων που αποδυναμώνει το κοινό δημοκρατικό πολιτικό στίγμα.
Για εμάς, η δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου όλων των κομμάτων της δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου, αποτελεί σταθερή επιλογή. Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό». Όλα τα κόμματα, πρέπει χωρίς αντιμετάθεση πολιτικών ευθυνών, να συνεννοηθούν σε ένα μόνιμο και πολύμορφο πλαίσιο αποφασιστικών δράσεων. Γενική αρχή πρέπει να είναι η απονομιμοποίηση των πράξεων της Χρυσής Αυγής μέσα από την εφαρμογή των νόμων, την ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών και την απαξίωση των απάνθρωπων ιδεών της.

Πρέπει να αποδομήσουμε τη στρατηγική της έντασης, της βίας και του αίματος της Χρυσής Αυγής, θέτοντας πάνω από όλα την ομαλότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη