Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ


Στο Ηράκλειο

Μαζικά, οργανωμένα και πιο δυναμικά από ποτέ, καλούν Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και φορείς τους πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο που ξεκινά από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, στις 10.00 το πρωί. Η ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου έχει φέρει σωρεία αντιδράσεων από φορείς κι εργαζόμενους, ενώ η σημερινή ημέρα αναμένεται μία από τις πιο «καυτές» του φετινού καλοκαιριού, και σίγουρα η θερμότερη απεργιακά για τη θερινή περίοδο.

Στο πλαίσιο των πολλαπλών αντιδράσεων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες μετά τις 7.30 στην πλατεία Ελευθερίας, από εκπροσώπους φορέων, εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο. Φορείς κι εργαζόμενοι αντέδρασαν μαζικά και δυναμικά στην επιχειρούμενη προσπάθεια για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο φέρνει διαθεσιμότητες χιλιάδων υπαλλήλων. 

Στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

«Καλούμε τους πολίτες του Ρεθύμνου να αντισταθούν στην ισοπέδωση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη διάλυση των Δημοτικών Υπηρεσιών, στην εκποίηση του Δημοσίου Πλούτου. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί τώρα. Όλοι στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου» αναφέρει χαρακτηριστικά το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ: «η κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια».

Για τον ίδιο λόγο, διατηρείται το «λουκέτο» στους Δήμους από χθες, ενώ σήμερα δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, όπως οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, διαμαρτύρεται για την αιφνιδιαστική, όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τονίζει ότι πρόκειται για κίνηση εχθρική και απαξιωτική για το ρόλο, τη σημασία και την προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Λασίθι

Στην πλατεία Αγίου Νικολάου πραγματοποιείται, στις 10.00, η απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο, που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη