Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

ΔΗΜΑΡ :Ανασυγκρότηση και συσπείρωση του προοδευτικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Στις πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ για τη «δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας από το χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, που θα δράσει από κοινού στα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα», αναφέρεται ο Πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

O κ. Κουβέλης διευκρινίζει ότι «Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν αφορά κινήσεις κορυφής. Αφορά έναν αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση και συσπείρωση του προοδευτικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πιστεύει ότι η όποια σύγκλιση θα πρέπει να επιδιωχθεί στη βάση της ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι με κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού.»

«Είναι προφανές ότι δεν μας αφορούν κομματικές συμπράξεις»., ανέφερε απαντώντας στο ερώτημα ενδεχόμενης εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών στις δημοτικές εκλογές απάντησε ότι αυτό θα αποφασισθεί τοπικά, σημειώνοντας ότι «Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το πρόσφορο πεδίο συνθέσεων. Αυτός ο χώρος δεν προσφέρεται για κομματισμούς».

Για τον ανασχηματισμό, δηλώνει ότι η παρατεταμένη συζήτηση για για αυτό το θέμα και η σχετική φιλολογία δεν βοηθούν και επαναλαμβάνει ότι ο ανασχηματισμός θα πρέπει να γίνει τον Ιούλιο και ότι το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο.

Προσθέτει, επίσης ότι «ο συντονισμός μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο συστηματικός. Η συστηματικότητα αυτή επιβάλλεται, προκειμένου να είναι πιο ουσιαστική η πολιτική συνεννόηση των τριών κομμάτων και κατά συνέπεια αποτελεσματικότερο το κυβερνητικό έργο».


ΔΗΜΑΡ: Πολιτικές στήριξης αδύναμων στρωμάτων
Με μεγάλη πλειοψηφία και κανένα κατά, εγκρίθηκε από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, με κεντρικό άξονα τη διεκδίκηση -μέσα από τη στήριξη της κυβέρνησης- πολιτικών που θα ανακουφίσουν τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται έντονα από την οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα, καθώς και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να εκλείψουν οι αιτίες που την προκάλεσαν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκτίμησε θετικά την απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη, η ΔΗΜΑΡ εφεξής να καταστήσει, με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της, σαφές το διακριτικό της στίγμα, από τη ΝΔ, αρχής γενομένης από την προώθηση και ψήφιση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Διατυπώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης κοινής στάσης με το ΠΑΣΟΚ, εντός του κυβερνητισκού σχήματος. Εκφράστηκε, επίσης, η αγωνία από στελέχη του κόμματος να μην υπάρξουν φαινόμενα κυβερνητισμού, από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ενω τονίστηκε η ανάγκη για επικοινωνική προβολή των θέσων του κόμματος, με αιχμή τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει την επόμενη Τετάρτη 22 Μαίου, στα Ιωάννινα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη