Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

«Ναι» στο λιμάνι του Νότου από τον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου


Τα Αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης αρχίζουν να απασχολούν σοβαρά τους πολίτες του νησιού.Η δύσκολη οικονομική κατάσταση υποχρεώνει πολλούς που στο παρελθόν είχαν τον εύκολο λόγο του όχι σε όλα ,να επανεξετάσουν τη στάση τους.Η πρόταση για λιμάνι στον Κόκκινο Πύργο, μεσαίου μεγέθους με πολλαπλή χρήση ( όχι δηλ το τεράστιο λιμάνι του διαμετακομιστικού εμπορίου) βρίσκει ολοένα και περισσότερο σύμφωνους.

Μετά από συνέλευση του Αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου και με αφορμή την επαναφορά του θέματος της δημιουργίας Λιμανιού στην περιοχή του Τυμπακίου (τοποθεσία: Κακόσκαλο) , το συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του όπως αυτή προβλέπεται από την έρευνα του ΕΜΠ τηρώντας αυστηρά τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές της Ε.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

"Το λιμάνι θα γίνει η αφορμή για εύρος επενδυτικών κινήσεων στο Τυμπάκι και στην ευρύτερη περιοχή καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και δυνατότητα βελτίωσης και ανάπτυξης των υποδομών, τοποθετώντας παράλληλα την Νότια Κρήτη στο χάρτη του παγκόσμιου διαμετακομιστικού εμπορείου με δρομολόγηση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων καθώς και τη δημιουργία μαρίνας.

Επίσης, κρίνεται αναγκαία η ανάπτυξη και αξιοποίηση του αεροδρομίου της περιοχής, δίνοντας πνοή και προοπτική στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ζητάμε το επενδυτικό αυτό έργο να πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και της ευρύτερης περιοχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη