Το λιμάνι του Ηρακλείου, που χαρακτηρίζεται διεθνούς ενδιαφέροντος, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης νωρίτερα, στη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΚΕΔΕ με τον ΓΓ Λιμένων Κώστα Μουτζούρη.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ο επανακαθορισμός των Χερσαίων Ζωνών των λιμένων που δίνονται προς αξιοποίηση, ενώ τμήματα των λιμανιών που δεν συνδέονται λειτουργικά με αυτά, θα περάσουν στη δικαιοδοσία των δήμων
Καθοριστικό ρόλο σ' αυτήν τη διαδικασία ολοκλήρωσης των σχεδίων, θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Δημοτικά Συμβούλια των πόλεων. Μέσα στο 2013 θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα, σε όσα λιμάνια υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες και ωριμότητα.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε 57 λιμάνια, από τα οποία τα 16 είναι Διεθνούς ενδιαφέροντος όπου συγκαταλέγεται και το Ηράκλειο, 16 εθνικής σημασίας και τα υπόλοιπα 25 μείζονος ενδιαφέροντος.
Τη συζήτηση συντόνισαν εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοίμησης, ενώ παραβρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης, Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Συνοχής και Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Κυριάκος Βιρβιδάκης και άλλοι φορείς.