Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Μεταρρυθμίζεται το Δημόσιο ;

Τουλάχιστον 1.500 φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου θα συγχωνευθούν ή καταργηθούν μέχρι την Ανοιξη σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, με το οποίο -σε πρώτη φάση- καταργούνται οκτώ νομικά πρόσωπα και συγχωνεύονται 197. Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα χαρακτήρισε το υφιστάμενο νομοσχέδιο «πρόπλασμα» του μεταρρυθμιστικού στόχου της κυβέρνηση για δραστικό περιορισμό των οργανισμών του Δημοσίου που έχει ως σκοπό «την παροχή αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στον πολίτη και το δημοσιονομικό όφελος». Με το ίδιο νομοσχέδιο συγκροτείται Γενική Γραμματεία Συντονισμού της κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, με στόχο την ενίσχυση του συντονισμού, του προγραμματισμού και της παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου. 
Όπως σημείωσε ο υπουργός «η πενταετής θητεία του γενικού γραμματέα αποτελεί μία θεσμική τομή που παρακάμπτει τις κυβερνητικές μεταβολές και εξασφαλίζει τη συνέχεια του κράτους και της διοίκησης με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας». Από τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των συγκεκριμένων φορέων θα επηρεαστούν συνολικά 4.514 υπάλληλοι. 
Οι εργαζόμενοι, και όσοι από αυτούς δεν μετακινούνται, αλλά και όσοι αλλάζουν φορέα μετακινούμενοι, διατηρούν τη σχέση εργασίας στον φορέα όπου ανήκουν ή σε αυτόν στον οποίο μετακινούνται. Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη με την σχετική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη