Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ :Τρόποι αντιμετώπισης αδικιών από τη ΔΗΜΑΡ


Το οικονομικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ έχει επεξεργαστεί προτάσεις και για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν χαμηλό εισόδημα, δηλαδή για όσους αμείβονται με μπλοκάκι και έχουν χαμηλές απολαβές. «Να καταργηθούν τα αυτοτελή καθεστώτα φορολόγησης και να ενταχθούν όλοι στα κλιμάκια φορολόγησης», υποστηρίζουν στην ΔΗΜΑΡ, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης.
Επίσης έχει επεξεργαστεί κοστολογημένες προτάσεις ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να εξοικονομηθούν τα κονδύλια για την επιστροφή φόρου στις οικογένειες που διαθέτουν παιδιά τις οποίες αναμένεται να καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Οπως δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος Δ. Χατζησωκράτης, η ΔΗΜΑΡ προτείνει την αύξηση της φορολόγησης τόκων καταθέσεων από 15% σε 17,5% με στόχο να εξοικονομηθούν 135 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προτείνει την αύξηση στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων με μεγάλη ακίνητη περιουσία πάνω από 2,5 ή 3 εκατ. ευρώ για να εξασφαλιστούν άλλα 265 εκατ. ευρώ.
Από τα 400 εκατ. ευρώ θα «χρηματοδοτηθεί» η επιστροφή φόρου έως και 250 ευρώ ανά παιδί για οικογένειες με εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ, υποστηρίζουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της ΔΗΜΑΡ. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει αποδεχτεί το πλαίσιο που θέτει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο προβλέπει κατάργηση όλων των φορολογικών απαλλαγών, αλλά υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστούν αδικίες στο φορολογικό νομοσχέδιο. Στην Αγ. Κωνσταντίνου υποστηρίζουν ότι πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση, ούτως ώστε να πληρώσουν «περισσότεροι από λιγότερα», όπως λένε χαρακτηριστικά. Υποστηρίζουν επίσης ότι πρέπει να διαμορφωθούν νέες κλίμακες φορολόγησης εισοδήματος με στόχο να προστατευτούν και τα μεσαία στρώματα που «τιμωρούνται» με περισσότερους φόρους από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη