Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Ωριμάζει οργανωτικά και πολιτικά η ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο !

Μέσα σε δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες ελπιδοφόρο μήνυμα μεταδίδει η διάθεση των ανθρώπων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού να συμβάλλουν σε προτάσεις λύσεων για τα μεγάλα Εθνικά και Τοπικά προβλήματα.
Στην οργάνωση Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του κόμματος δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην διατύπωση των θέσεων μας για τα πολλά και δύσκολα προβλήματα του Τόπου.
Το καλοκαίρι του 2011 πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία την Ημερίδα "6 μήνες Καλλικράτης, προβλήματα και προοπτικές " σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων.
Ακολούθησε η δημιουργία ομάδων εργασίας ( Επιτροπές για την ανάπτυξη την υγεία, τις αλλαγές στο Πολιτικό σύστημα ) και πολλές συναντήσεις με φορείς παραγωγικών τομέων της τοπικής οικονομίας . Κατά την διάρκεια δε, της προεκλογικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων αποτέλεσμα της εργασίας των επιτροπών τις οποίες έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα της ΔΗΜΑΡ Κρήτης.
Την Τετάρτη 17-10-2012 πραγματοποιήθηκαν παράλληλα δύο πολυπληθείς συναντήσεις.Η μία αποτελείτο από μηχανικούς και η άλλη από οικονομολόγους μελετητές.Και στις δύο αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και ειδικά στην πρώτη συνάντηση ,συμφωνήθηκαν θέσεις προτάσεις για το πολεοδομικό σχέδιο της Αγίας Τριάδας, την ιδιοκτησία της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού, τις αναγκαίες ενέργειες για την πολεοδόμηση του ανατολικού πολεοδομικού κέντρου.Έγιναν επίσης οι πρώτες τοποθετήσεις για τις ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας και αποφασίσθηκε να γίνει σύντομα μια νέα συνάντηση με την συμμετοχή πολλών άλλων καλεσμένων που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.
Το σημαντικό είναι, ότι δημιουργείται σε ένα κρίσιμο μέγεθος ανθρώπων μια αντίληψη που δεν λαμβάνει υπόψη της προκατασκευασμένες ιδέες που μέχρι τώρα επικρατούσαν σχεδόν απόλυτα στην Αριστερά και στην Πολιτική οικολογία , δηλαδή την πλήρη άρνηση επενδύσεων και την καταστροφολογία.
Είναι μια διαφορετική αντίληψη που τώρα οικοδομείται και από ότι δείχνουν τα πράγματα οι συμμετέχοντες έχουν την διάθεση και την ικανότητα σύντομα να την ολοκληρώσουν και να την παρουσιάσουν δημόσια.
Θα αποτελεί , δε,  και την μεγάλη συνεισφορά της ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη