Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Οι αγώνες των εργαζομένων είναι δίκαιοι και επιβεβλημένοι


Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ιδιωτικού και δημοσίου, των επαγγελματιών και των εμπόρων, συμπίπτουν με τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και την διαπραγμάτευση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής με την Τρόικα και συνιστούν μαζί με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του «Νότου», την απαίτηση για αλλαγή της πολιτικής της ακραίας λιτότητας.
Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ενιαία Ευρωπαϊκή λύση για την κρίση χρέους, που πρέπει να συμπεριλάβει και τη χώρα μας. Το αίτημα για αλλαγή πολιτικής είναι απόλυτα επίκαιρο.
Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε διά του Προέδρου της κ. Κουβέλη, ότι δε θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η Τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις.
Ζήτησε να αναβιβαστεί η διαπραγμάτευση στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο και το πακέτο δημοσιονομικής προσαρμογής, που δεσμεύει τη χώρα μας και εμπεριέχει και άδικα μέτρα, να ενταχθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο συμφωνίας που θα εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης 31,5 δις €, την επιμήκυνση του προγράμματος, την δυνατότητα αντικατάστασης των αντικοινωνικών μέτρων με άλλα έσοδα του δημοσίου και την ανάγκη χρηματοδότησης της εκκίνησης μιας αναπτυξιακής διαδικασίας. Ζητήματα απαραίτητα για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των εργαζομένων και να δημιουργηθεί μια βιώσιμη προοπτική.
Η χώρα, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, βρισκόμαστε όλοι σε μια δύσκολη καμπή και για να ξεφύγουμε απαιτείται αλλαγή πολιτικής στο Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλαγές και τροποποιήσεις στο μνημόνιο αλλά και μεγάλη προσπάθεια στο επίπεδο της κυβέρνησης, της διοίκησης και της κοινωνίας, για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην παραγωγή και την οικονομία.
Η χώρα δεν μπορεί να επανέλθει στο παρελθόν, πρέπει να φτιάξει μέσα από τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης, ένα νέο μέλλον.
Οι αγώνες των εργαζομένων είναι δίκαιοι και επιβεβλημένοι, όμως πρέπει να περιφρουρούν τις δημόσιες υποδομές και τις λειτουργίες του κράτους. Η χώρα δεν πρέπει να «παγώσει».
Η ΔΗΜΑΡ θα παλέψει μαζί σας:
-για να πληρώσουν αυτοί που δεν πλήρωσαν και φοροδιαφεύγουν
-για τον έλεγχο των τιμών στα τρόφιμα, καύσιμα και λοιπά είδη λαϊκής κατανάλωσης
-για την ελάφρυνση των βαρών από τους κοινωνικά αδύναμους
-για τη ρευστότητα των ΜΜΕπιχειρήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη