Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλονται σε χιλιάδες δικαιούχους

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλονται σε χιλιάδες δικαιούχους. Επίσης στην Επίκαιρη Ερώτηση οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, καλούνταν να απαντήσουν για τι προτίθενται να πράξουν σχετικά με τα προγράμματα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και «Βοήθεια στο Σπίτι», Να σημειωθεί ότι οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παραμένουν απλήρωτοι για οκτώ μήνες.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης, «η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τον Μάιο και τον Ιούνιο, έγινε με καθυστέρηση στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Υπουργού Εσωτερικών το ποσό που αντιστοιχεί περικόπηκε από τις επιχορηγήσεις των δήμων».

Επίσης αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική περικοπή 53.000 θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς «αφενός λόγω του περιορισμού των κονδυλίων του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αφετέρου λόγω της μεγάλης αύξησης των αιτήσεων».


Σ’ ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», περιέγραψε ότι κινδυνεύει καθώς οι 3.800 εργαζόμενες σε αυτό, μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, είναι αίολες.

Απάντηση στον βουλευτή Ευβοίας έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επί της ουσίας αναφέρθηκε μόνο στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μη σταματήσει το πρόγραμμα, τονίζοντας: «Προτείνουμε κατ’ αρχάς την παράταση για τουλάχιστον έξι μήνες της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος όπως έχει, σαν βοήθεια στο σπίτι δηλαδή, έτσι ώστε στο εξάμηνο αυτό που μεσολαβεί να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε βάσιμα και να μπορούμε να υλοποιήσουμε όμως -γι’ αυτό μιλάμε για έξι μήνες τουλάχιστον, μπορεί να είναι και εννιά- την επόμενη φάση του προγράμματος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη