Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου για την ψήφιση των μέτρων


#Ανακοίνωση της Γραμματείας ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου.

Η Ελληνική κοινωνία βιώνει μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία του τόπου. Μέσα σε συνθήκες κρίσης, συνεχίζεται η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές – εταίρους μας.
Ως Δημοκρατικά Αριστερά αναγνωρίζουμε ότι οι ειλημμένες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις υποχρεώσεις μας, αποτελούν δέσμευση για τη χώρα. Πιστεύουμε όμως ότι αντοχή της κοινωνίας έχει τα όρια της και η όποια συμφωνία προκύψει δεν θα πρέπει να εξοντώνει τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα της. Ζητούμε μία δίκαια κατανομή των μέτρων λιτότητας
Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι μία μακρά και επίπονη διαδικασία και τα μέτρα που θα προβλεφθούν από την συμφωνία με τους εταίρους μας θα πρέπει να στοχεύουν στη διέξοδο από την κρίση και να αποτρέπουν τον κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού. 

Η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι ο χώρος όπου συναντώνται σήμερα οι άμεσες ανάγκες του πολίτη και η οικοδόμηση, μέσω μας ευρωπαϊκής προοπτικής,  ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα. 
Η συμμετοχή της στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι απόρροια της αρχικής μας απόφασης να αποτελέσουμε μέρος της λύσης στην οικονομική και κοινωνική κρίση.
Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο. Η ευρωπαϊκή μας υπόσταση όμως δεν θα συνεπάγεται την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση στην οποία έχουν μπει μεγάλα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. 
Είναι απόλυτη ανάγκη αυτή η κατάσταση να ανατραπεί με πολιτικές παρεμβάσεις μέσα στην Ευρώπη και με την σύγχρονη μεταρρύθμιση των λειτουργιών του κράτους στο πλαίσιο των ανειλημμένων υποχρεώσεών μας -δυσβάστακτων μεν αλλά υποχρεώσεων- που και μόνο το ενδεχόμενο αθέτησής τους,  μας οδηγεί στο γκρεμό.
Οι όποιες επιφυλάξεις από μέλη, στελέχη και βουλευτές, μπορεί να είναι δικαιολογημένες,  είναι όμως τέτοια η κρισιμότητα της στιγμής, που πιστεύουμε  ότι όλοι στο τέλος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το καθήκον τους.

Ο Γραμματέας
Χάρης Κατερινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη