Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ


“Συνεχίζεται η συζήτηση, όσο και η διαπραγμάτευση, αναφορικά με το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Είναι σαφές ότι εμμένω σε εκείνα τα οποία έχω πει και πρέπει να αντιληφθεί και η τρόικα, να αντιληφθούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί σε μια κοινωνία η οποία διαλύεται.  

Κατά συνέπεια, η διαπραγμάτευση έχει ως στοιχείο αυτή την αναφορά σε αυτή την κοινωνία και στις αντοχές της.”

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Για τα εργασιακά, επιμένει η τρόικα, κύριε Πρόεδρε.
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ:  Τα εργασιακά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελούν αυτό το οποίο τουλάχιστον φέρεται να ζητά η τρόικα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαλυθούν τα ήδη αποσαθρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Επαναλαμβάνω:  H κυβέρνηση επιχειρεί, θέλει, να βοηθήσει την κοινωνία, να βοηθήσει τη χώρα και όχι να βασανισθεί η κοινωνία.  
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Θα ξανασυναντηθείτε, κύριε Πρόεδρε;  
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ:  Βεβαίως.  

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Επιμένει η τρόικα σε απολύσεις, κύριε Πρόεδρε;
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ:  Σε ό,τι αφορά την διοικητική μεταρρύθμιση, εκείνο το οποίο πρέπει να συμβεί είναι:  H συνταξιοδοτική ωρίμανση, οι αξιολογήσεις και βεβαίως οι συγχωνεύσεις των Οργανισμών που πρέπει να συγχωνευθούν στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού, αλλά καμία απόλυση δεν πρέπει να υπάρξει. Πολύ δε περισσότερο όταν οι σημειούμενες συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που υπολογίζονταν αρχικά.  Θέλω, με άλλα λόγια, να πω ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ούτως ή άλλως προκύπτει από την συνταξιοδότηση που γίνεται ήδη και που θα υπάρξει και τα επόμενα χρόνια με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη