Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Βασιλεία Ζερβού :Ανοικτή επιστολή στον Κουβέλη

Πήραμε και δημοσιεύουμε επιστολή από τη Βασιλεία Ζερβού, δημοσιογράφο και υποψήφια Βουλευτή  Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το θέμα της πειθαρχικής ποινής στον Πάσχο Μανδραβέλη από την ΕΣΗΕΑ

Κύριε Κουβέλη, πρόεδρε της ΔΗΜΑΡ, 

Με έκπληξη μου διάβασα την ανακοίνωση που έβγαλε το δημοσιογραφικό όργανο της ΔΗΜΑΡ, του οποίου την ύπαρξη ομολογώ ότι αγνοούσα μέχρι σήμερα και από το οποίο βέβαια δεν κλήθηκα ποτέ να συμμετέχω, ως δημοσιογράφος και ως υποψήφια του κόμματος. 
 Έκπληξη επίσης μεγάλη ήταν για μένα όταν σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ,μου είπατε ότι δεν γνωρίζατε ότι συνεδρίασε το συγκεκριμένο όργανο, ούτε και την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, σχετικά με απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τρίμηνη διαγραφή του Πάσχου Μανδραβέλη από το συνδικαλιστικό μας όργανο. 
 Ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΑ γνωρίζω καλά την ιστορία της παραπομπής. Ήταν μια απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ την περίοδο των απεργιακών μας κινητοποιήσεων. Ένα άρθρο του κ. Μανδραβελη στην Καθημερινή, αναφερόταν υποτιμητικά και απαξιωτικά, όπως έκρινε η Γενική Συνέλευση, στην ύπαρξη της ΕΡΤ, στους εργαζόμενους της και στις κινητοποιήσεις. Η Γενική Συνέλευση τότε ζήτησε από το Πειθαρχικό όργανο να αξιολογήσει το άρθρο. Το πειθαρχικό πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην διαγραφή του για τρεις μήνες. Θα σας θυμίσω ότι σε εκείνους τους απεργιακούς αγώνες η ΔΗΜΑΡ ήταν στο πλευρό μας και εσείς ο ίδιος είχατε κάνει σχετική επερώτηση στη Βουλή. 
 Η προσωπική μου ενόχληση όμως που οφείλω να σας τη μεταφέρω είναι ότι το συγκεκριμένο όργανο δεν ερεύνησε τι ακριβώς συνέβη πριν πάρει θέση και βγάλει μια ανακοίνωση η οποία καταφέρεται στην απόφαση του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Και ενώ δεν εκλήθην για ενημέρωση ως μέλος του κόμματος αλλά και ως εκπρόσωπος, μέλος των δημοσιογράφων του συγκεκριμένου οργάνου του κόμματος μας, μου υπέδειξε με μήνυμα του, να ζητήσω, προσωπικά, δημόσια συγνώμη από τον κ. Μανδραβέλη. 
Πρόεδρε, με όλο το σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα παραμείνω δημοσιογράφος , και θα συνεχίζω να εκπροσωπώ τους συναδέλφους της ΕΡΤ καθ´ όλη την διάρκεια της θητείας μου. Δεν δέχομαι μαθήματα δεοντολογίας ούτε κομματικές υποδείξεις. Θα θυσίαζα οποιαδήποτε πολιτική μου "καριέρα" μπροστά στη δημοσιογραφική και επαγγελματική μου συνέπεια. Εάν η στάση μου αυτή είναι αντίθετη με την γραμμή του κόμματος δεν θα με ενοχλούσε ακόμα και η διαγραφή μου. Άλλωστε η σχέση μου με την ΔΗΜΑΡ δεν ήταν ούτε θα γίνει επαγγελματική. Βοήθησα με την υποψηφιότητα μου φέρνοντας ψήφους- και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί - και δεν ζήτησα φυσικά κανένα αντάλλαγμα. 
Θα παραμείνω πιστή στις ιδέες μου και στους αγώνες για καλύτερες ημέρες στην Ελλάδα. Θα χαρώ να μην υπάρχουν στο δικό μας κόμμα αποφάσεις «δημοσίων σχέσεων» αλλά αποφάσεις για το δημόσιο συμφέρον.

Με εκτίμηση
Βασιλεία Ζερβού
Δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Δημοσιογράφων ΕΡΑ

6 σχόλια:

 1. "Ο Πάσχος Μανδραβέλλης τάσσεται με τις ακραία αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες θέσεις και υπέρ των ιδιωτικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων». Τα παραπάνω λόγια γράφησαν από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και οπαδό του Σύριζα κ. Τρίμη, ο οποίος περίπου εξηγεί ότι ο Π.Μ. διαγράφηκε από το επαγγελματικό του σωματείο ως ...νεοφιλελεύθερος!!!
  Από αυτό και μόνο, αντιλαμβάνεται κανείς τον βαθμό επικινδυνότητας κάποιων που κατέχουν και αξιώματα, όπως είναι η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ. Εάν τέτοιοι άνθρωποι κυβερνούσαν την χώρα, οι περισσότεροι θα βρισκόμασταν σε γκουλάγκ.
  Θέλω με τη σειρά μου να συγχαρώ την οργάνωση δημοσιογράφων της ΔΗΜΑΡ για την εξαιρετική ανακοίνωση που εξέδωσαν και με την οποία διαφοροποιούνται από την απεχθέστατη πράξη του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Άλλωστε, φωνές όπως αυτές των εκπροσώπων της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (παράταξη που πρόκειται στη ΔΗΜΑΡ) κκ Ηλία Κανέλη & Μάκη Διόγου, πολλές φορές στάθηκαν φωτεινές εξαιρέσεις στον συντεχνιακό παραλογισμό του κλάδου.
  Κατερίνα Επιτροπάκη
  Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ
  τ. υποψήφια βουλευτής ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν καταλαβαίνω καλά, η κυρία Ζερβού εγκαλεί τον πρόεδρο του κόμματος Κουβέλη, για την ανακοίνωση της οργάνωσης δημοσιογράφων της ΔΗΜΑΡ, η οποία αντέδρασε στην διαγραφή του Πάσχου Μανδραβέλη από την ΕΣΗΕΑ, επειδή έγραψε κατά της απεργίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
  Σωστά δεν το κατάλαβα;
  και μετά, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που διαφωνούν ότι στην ελληνική πραγματικότητα είναι τόσο μπερδεμένα και αλλόκοτα τα όρια πολιτικής τοποθέτησης του καθενός μας που στην κυριολεξία το ράσο κάνει τον παπά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οκ η κυρία μπορεί να είναι μέλος του κόμματος και υποψήφια βουλευτής αλλά πάνω απόλα είναι εκπρόσωπος, συνδικαλίστρια της συντεχνίας της ΕΡΤ και αυτό τα λέει όλα. Καλά κάνετε αγαπητή μου, γιατί ζούμε στη τελευταία Σοβιετική δημοκρατία και οι συνελεύσεις βγάζουν αποφάσεις για το ποιος θα πάει στην εξορία. Δυστυχώς τα ψωμιά σας τελειώνουν όπου νάναι, γιατί το μαγαζί δεν έχει άλλο να σας ταίσει και βαράει φαλιμέντο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τη Βασιλεία Ζερβού, από όσο τη γνωρίζω, είναι μια έντιμη συντρόφισσα και συνδικαλίστρια. Δώσαμε στις τελευταίες εκλογές ένα καλό αγώνα στο Ηράκλειο. Δεν συμφωνώ μαζί της στο θέμα Μανδραβέλη, όμως κατανοώ τη δυσχερή θέση της και το δίλημμα στο οποίο μπορεί να βρίσκεται. Νομίζω ότι αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διάλογο.
   Επί της ουσίας τώρα. "Ένα άρθρο του κ. Μανδραβελη στην Καθημερινή, αναφερόταν υποτιμητικά και απαξιωτικά, όπως έκρινε η Γενική Συνέλευση, στην ύπαρξη της ΕΡΤ, στους εργαζόμενους της και στις κινητοποιήσεις.", όπως λέει η σ. Βασιλεία. Από αυτό και μόνο, εγώ καταλαβαίνω ότι δεν έγγραψε εσκεμμένα ψέματα και δεν είχε δόλο. Είπε την άποψή του. Η ΓΣ (εν θερμώ) και το πειθαρχικό (εν ψυχρώ) της ΕΣΗΕΑ έσφαλαν καταδικάζοντας την πεμπτουσία της ύπαρξης του τύπου δηλαδή την ελευθερία της άποψης. Νομίζω ότι εαν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είπε ότι "Ο Πάσχος Μανδραβέλλης τάσσεται με τις ακραία αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες θέσεις και υπέρ των ιδιωτικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων», τότε με το ίδιο σκεπτικό της Γ.Σ. και αυτός θα πρέπει να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό και να δικαιολογήσει τις απόψεις του οι οποίες είναι υποτιμητικές και απαξιωτικές για συγκεκριμένο πρόσωπο. Τελειώνοντας θέλω να παρατηρήσω ότι τα όποια όργανα οφείλουν να συζητούν με τα μέλη και τους φίλους που έχουν άλλη άποψη και να μη στέλνουν τελεσίγραφα του τύπου " να ζητήσεις, προσωπικά, δημόσια συγνώμη από τον κ. Μανδραβέλη.", σπρώχνοντας τους σε ακραίες θέσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνομε καλλίτεροι. Λεωνίδας Δρανδάκης μέλος της Γραμματείας οργάνωσης Ηρακλείου Κρήτης.

   Διαγραφή
 4. Μαζί με την επιστολή της αγαπητής Βασιλείας ας διαβαστεί και αυτό: Ο εξευτελισμός της δημοσιογραφίας / του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=7944
  Αξίζει τον κόπο. Για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη