Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Η Αστυνόμευση της Μεσαράς και το «δούλεμα»#TΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗ, www.ekriktiko.gr
Τώρα η Μεσαρά μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Αφού ο Δήμος διαμαρτυρήθηκε για την «έλλειψη Αστυνόμευσης» και θα οργανωθεί και ημερίδα θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας οι «κακοί». Δεν ξέρω μόνο σε τι θα ωφελούσε η παρουσία έστω και ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, στο τελευταίο αιματηρό περιστατικό του Τυμπακίου.
Αν υποθέσουμε ότι η Αστυνόμευση ήταν τόσο ισχυρή, όσο κραυγάζει ότι επιθυμεί η τοπική κοινωνία. Τι θα γινόταν δηλαδή; Θα ήταν μονίμως ένας, δύο πέντε (μια διμοιρία;) αστυνομικοί πίσω από τον κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση. Το πολύ-πολύ αυτό που έγινε στην πλατεία του Τυμπακίου να γινόταν σε κανένα απόμερο στενό ή σε μια αγροτική τοποθεσία.
Όποιος πιστεύει ότι η παρουσία οποιασδήποτε αστυνομικής δύναμης θα ματαίωνε τα γεγονότα είναι «εκτός τόπου και χρόνου», ούτε μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν οι άνθρωποι που εμπλέκονται, και σε ένα μεγάλο βαθμό αποτελούν τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Γιατί είναι ολοφάνερο ότι μιλάμε για ένα πρόβλημα κοινωνικής φύσης με ακραίες νοοτροπίες βαθιά ριζωμένες. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν μπορείς να λύσεις κοινωνικά προβλήματα με αστυνομικά μέτρα.
Δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό περιστατικό που απέδειξε ότι η Μεσαρά, ένας τόπος ζωντανός, δημιουργικός και ιδιαίτερα παραγωγικός σταδιακά μετατράπηκε σε μια κόλαση για τους φιλήσυχους- στην πλειοψηφία- κατοίκους του.
Γι αυτό όσοι κραυγάζουν ας το ξανασκεφτούν. Είναι λύση η αστυνόμευση ή μήπως ένας από τους τόπους που γέννησαν πολιτισμό θα πρέπει να αποκτήσει και πολιτισμένους κατοίκους. Οι πολλοί που ήδη έχει μήπως θα πρεπε να σταματήσουν να κρύβουν πίσω τους, τους άλλους που δεν είναι; Και μήπως πρέπει να μιλήσουν επιτέλους καθαρά γι αυτό που συμβαίνει; Για να σταματήσουν να πέφτουν από τα σύννεφα στο κάθε μεμονωμένο περιστατικό.

ΥΓ. Βεβαίως και η Αστυνομία και όλες οι κρατικές υπηρεσίες θα πρέπει να  «φροντίσουν» την περιοχή. Ωστόσο η «δαιμονοποίηση» τους και η χρήση τους ως άλλοθι δια πάσα νόσον, μάλλον δεν ωφελεί κανένα. Όποιοι υποστηρίζουν τον αντίθετο δουλεύουν εαυτούς και αλλήλους και μετά κοιμούνται με ήσυχη τη συνείδηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη