Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

O Φούχτελ, ο λαϊκισμός και ο καύσωνας!


@Του Δημήτρη Καρυωτάκη από το www.cretalive.gr

Πηγαίνοντας στην Περιφέρεια Κρήτης για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και περιμένοντας να δω από κοντά πως είναι ο Ιωακείμ Φούχτελ, είχα την αίσθηση πως απέναντι μου θα έβλεπα έναν πολιτικό ογκόλιθο που στην εικόνα του θα χαρτογραφούσα, όλα εκείνα τα κακά που συγκεντρώνουν οι πολιτικοί που το Ευρωπαϊκό κατεστημένο στέλνει στην Ελλάδα για να μας εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής.
Βλέπετε το Λαϊκό Μέτωπο την περασμένη, προ των εκλογών, περίοδο είχε στήσει ένα τοίχο προκειμένου ο Φούχτελ, όπως οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές επί κατοχής, να μη μπορέσει ν΄απλώσει τη μπότα του και οι αφίσσες με τα πλακάτ που είχαν κάνει την εμφάνιση τους, και τον παρομοίαζαν με το διοικητή επι κατοχής στην Κρήτη τον περίφημο  Σούμπερτ, προσέδιδαν στο Γερμανό πολιτικό, διαστάσεις μύθου. Περίμενα λοιπόν να δω τον Σατανά προσωπικά, το Βελζεβούλη με γραβάτα, έναν κίλερ της πολιτικής, ένα σύγχρονο δουλέμπορα που στις αποσκευές του είχε τις αλυσίδες για να μας τις περάσει!
Κι όπως συνήθως συμβαίνει με τους πολιτικούς πρώτα έρχεται ο μύθος και μετά ακολουθεί η διάψευση του. Ακόμα κι αν πρόκειται για Γερμανούς. Η απογοήτευση μου μεγάλωνε όσο τον άκουγα να μιλάει. Αυτός λοιπόν, είπα από μέσα μου, ήλθε για να δει πόσα απίδια βάζει ο σάκος; Τούτος εδώ ο καλοκάγαθος γίγαντας, με το μαλλί σαν περουκίνι, και την κοιλιά γεμάτη από μπίρες, θα υλοποιήσει το σατανικό σχέδιο εκποίησης του Δημόσιου Πλούτου; Αποκλείεται, ξανασκέφτηκα...Περισσότερο μου θύμιζε προπονητή ποδοσφαίρου που δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει και που δεν ξέρεις, όπως λέμε και στην ποδοσφαιρική διάλεκτο αν θα φύγει πριν ή μετά από την παρέλαση, παρά άνθρωπος ειδικών αποστολών!  
Ένας γερμανός χαρτογιακάς, μετρίου πολιτικού αναμετρήματος, που με τον τρόπο και τα λεγόμενα του θύμιζε τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων των ΤΕΙ της Γερμανίας, που ψάχνει για νέους, ορεξάτους και απογοητευμένους Έλληνες,που θέλουν να συνδιάσουν τις σπουδές με το μεροκάμματο. Και παρεπιπτόντως, αράδιαζε και κάποιες, ιδέες για τη λίμνη της Καστοριάς και το Δρυμό της Καβάλας, που έχω τις απορίες μου, αν τούτη την ώρα της μέγιστης κρίσης, είναι η λύση στο πρόβλημα μας!
Και τότε προς τι ο χαμός; Γιατί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Προς τι τα μπλόκα και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας; Γιατί θα έπρεπε να δώσει τη μάχη με τη σοβαρότητα και να τη χάσει ο κατά τ΄άλλα σοβαρός πρόεδρος του ΙΤΕ; Γιατί θα έπρεπε να δείξουμε στο Γερμανό πολιτικό ένα πρόσωπο που δεν έχει καμμία σχέση με την ευγένεια, τη φιλοξενία και τους κανόνες ορθής πολιτικής συμπεριφοράς, ιδίως πριν τον ακούσουμε; Μήπως επειδή φοβόμαστε πως αν διατυπώσουμε άλλη άποψη, από εκείνη που σήμερα ΄΄πουλάει΄΄ και δεν υπακούσουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού, ο τελευταίος θα μας αλέσει σαν κιμά, παραδίνοντας μας στη χλεύη και την απαξίωση με τη ρετσινιά του συνεργάτη των Γερμανών;
Πόσο άραγε είναι επιζήμιο για τον τόπο και την πατρίδα, ο συνεταίρος και ο πελάτης του Συνεταιρισμού Επιπλοξυλουργών ΟΙΚΟΣΤΥΛ να τύχει επιμόρφωσης και τεχνογνωσίας από Γερμανούς συναδέλφους του;
Μήπως τα κόκκαλα του Μαρξ μετακινηθούν, αν η οικοδομική αγορά της Κρήτης νεκρανασταθεί μέσα από την αναζήτηση ενδιαφερόμενων αγοραστών των περίπου 10000 παραθεριστικών κατοικιών, που σήμερα...κοιμούνται; Αν οι Γερμανοί συνταξιούχοι κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι ένα ακόμα βήμα υποδούλωσης του περήφανου λαού μας; Κι αν τα κρουαζιερόπλοια πληθύνουν τις παρουσίες τους στην Κρήτη, τοποθετώντας το Ηράκλειο και τα Χανια ως Home port, αυτό δεν βάζει ακόμα πιο μέσα τη θηλειά του μνημονίου στο λαιμό μας;
Όλα αυτά τα ερωτήματα πάσχιζαν να βρουν απαντήσεις στο μυαλό μου, όσο ο Γερμανός απεσταλμένος της Μέρκελ έδινε μάχη για να με παραδώσει στην αγκαλιά του Μορφέα. Κοίταξα προς το μπαλκόνι της Περιφέρειας Κρήτης κι έβλεπα τους περίπου 20 διαδηλωτές να μαζεύουν το πανό και τα πλακάτ τους. Ανακουφίστηκα. Ο Λαϊκός Αγώνας θέλει κι εκείνος τον ...καύσωνα του για να έλθει στα ίσια του. Τουλάχιστον ο καιρός, σκέφτηκα, ανταποκρίνεται στις περιστάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη