Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Έξι Σύλλογοι κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ

Την απόφαση του Δήμου Αγίου Νικολάου να προσφύγει στο ΣτΕ κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους έξι Σύλλογοι της περιοχής. Όπως τονίζουν ο Δήμος έπραξε το αυτονόητο, ενώ όλοι μαζί θα παλέψουν προκειμένου να μη μετατραπεί ο τόπος τους σε ξέφραγο αμπέλι.

"Παλεύουμε για να μη γίνει ο τόπος μας ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας διαλέγει που θα στήσει το δικό του εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας. Παλεύουμε να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που γελοιοποιεί την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος, επιτρέπει την αρπαγή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και ακυρώνει παραγωγικές δραστηριότητες", δηλώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου «Ο Αναύλοχος», η Επιτροπή αγώνα κατά των βΑΠΕ Βραχασίου, η Επιτροπή αγώνα Κριτσάς, η Επιτροπή αγώνα Κρούστα, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου και η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, μόνο μέσω fast truck προβλέπεται να τοποθετηθούν 14 ανεμογεννήτριες στον Κρούστα  (θέση Κουκιές), 12 ανεμογεννήτριες στο Καθαρό της Κριτσάς, 12 ανεμογεννήτριες στους Ποτάμους (θέση Βαρσάμη), 26 ανεμογεννήτριες στο Βραχάσι (θέση Σελένα), 13 ανεμογεννήτριες στη Νεάπολη (θέση Μαχαιράς) και 16 ανεμογεννήτριες στο Καρύδι (θέση Πεζά). Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως από τις παραπάνω περιοχές, "οι θέσεις στην Κριτσά, στους Ποτάμους και στη  Σελένα είναι περιοχές NATURA 2000, ενώ στον Κρούστα είναι Καταφύγιο Άγριας Ζωής".

Το μέγεθος της κάθε ανεμογεννήτριας λέγεται πως θα είναι 121 μέτρα, ενώ σημειώνται πως οι παραπάνω άδειες είναι μέρος μόνο των, πολαπλάσιων, αδειών παραγωγής και αιτήσεων που προγραμματίζονται για τον Δήμο Αγίου Νικολάου από άλλες εταιρείες...

Οι έξι Σύλλογοι του Αγίου Νικολάου τονίζουν πως περιμένουν ανάλογες αποφάσεις, από τους υπόλοιπους Δήμους, όσο και από την Περιφέρεια Κρήτης. Αποφάσεις "με τις οποίες εμπράκτως θα συντάσσονται στον αγώνα για αναχαίτιση της λαίλαπας  που ονομάζεται βιομηχανικές ΑΠΕ και απειλεί να ισοπεδώσει κυριολεκτικά τον τόπο μας". Και καταλήγουν: "Έχουμε χρέος όλοι ενωμένοι, πολίτες, τοπικοί φορείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση να καλλιεργήσουμε αλληλεγγύη και σύμπνοια και να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην καταστροφή του τόπου μας και στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη