Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Κοινωνική Αλληλεγγύη :Προσφορά ζωής από τους Κρητικούς

Φορείς και αγρότες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γεμίσουν το τραπέζι όλων όσοι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν.

Εβδομάδα αλληλεγγύης χαρακτηρίζεται η τρέχουσα για το νομό Ηρακλείου, καθώς φορείς αγροτών και εργατοϋπαλλήλων ετοιμάζονται να "βάλουν πλάτη" για άλλη μια φορά, στηρίζοντας τον αγώνα εκατοντάδων συνανθρώπων μας να εξασφαλίσουν για τις οικογένειές τους ακόμα και τα απαραίτητα τρόφιμα για να μην πεινάσουν.

 Άλλους 4 τόνους κηπευτικών προσφέρει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός "Ανατολή" της Ιεράπετρας για να μοιραστούν σε δεκάκιλα κιβώτια έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από τις 9:30 αύριο το πρωί, ενώ οριστικοποιείται σήμερα η προσφορά των τεσσάρων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού Ηρακλείου σε τυποποιημένο ελαιόλαδο, με τη διανομή να γίνεται πιθανότατα το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης.

Βοήθεια σε λάδι

  Από την πρώτη στιγμή, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ανταποκρίθηκε θετικά, απαντώντας στο Εργατικό Κέντρο ότι θα αγοράσει από τους παραγωγούς και θα τυποποιήσει 600 λίτρα ελαιολάδου σε 300 συσκευασίες των δύο λίτρων η καθεμία.

 Αμέσως απάντησε όμως και η ΕΑΣ Μονοφατσίου, που θα προσφέρει και αυτή γύρω στα 150 με 200 λίτρα ελαιολάδου.

 Μεγάλη βοήθεια αναμένεται από τις άλλες δυο ενώσεις της Μεσαράς και των Πεζών, που δεν έχουν ακόμα απαντήσει για τις ποσότητες, αλλά απαντούν θετικά ως προς την αποδοχή της έκκλησης.

 Μάλιστα, η διοίκηση της ΕΑΣ Πεζών συνεδριάζει απόψε με αποκλειστικό θέμα βοήθειας τη λήψη σχετικής απόφασης που θα ανακοινωθεί αμέσως στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

 Από την πλευρά του, ο συνδικαλιστής δηλώνει αισιόδοξος για τη διανομή του ελαιολάδου, εκτιμώντας ότι θα συγκεντρωθεί μια ποσότητα που ίσως φτάσει και τους δύο τόνους τυποποιημένου προϊόντος.

 Στόχος είναι να μοιραστεί στις καταγεγραμμένες οικογένειες στη λίστα του ΕΚΗ, αλλά εξαρχής θα γίνει επιλογή προκειμένου τουλάχιστον οι 200 οικογένειες που έχουν δικό τους ελαιόλαδο να μην πάρουν ώστε να μοιραστούν όσο γίνεται μεγαλύτερες ποσότητες στις υπόλοιπες.

Κοινωνική αλληλεγγύη

Στο μεταξύ, το ρεπορτάζ της "Ν. Κρήτης" προκάλεσε αμέσως το ενδιαφέρον του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Ανατολή" της Ιεράπετρας, που επικοινώνησε με τον κ. Βαρδάκη και του εξέφρασε την επιθυμία να συμβάλει ταυτόχρονα με μεγάλη ποσότητα κηπευτικών.

 Χθες σε νεότερη επικοινωνία τους, ο Συνεταιρισμός "Ανατολή" ενημέρωσε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ότι μπορεί να διαθέσει για την Τετάρτη από τις 9:30 το πρωί 4 τόνους κηπευτικών σε χαρτόκουτες των 10 κιλών η κάθε μία, δηλαδή συνολικά 400 χαρτοκιβώτια που, όπως λέει ο συνδικαλιστής, «θα μοιραστούν χωρίς λίστες, σε όσους βρεθούν την ημέρα εκείνη έξω από το Εργατικό Κέντρο.

 Εννοείται πάντως, ότι δε θα πρέπει να προσέρχονται άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη, γιατί έτσι κάποιοι άλλοι με πραγματικά προβλήματα επιβίωσης θα μείνουν χωρίς αυτά τα κηπευτικά και αυτό θα είναι κρίμα».

Ευχαριστίες

Στο σημείο αυτό, ο συνδικαλιστής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον υπεύθυνο του συνεταιρισμού Μανόλη Ηλιάκη και τον πρόεδρο της οργάνωσης Αντώνη Ζαχαριουδάκη.

  Απόψε θα βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο τα χαρτοκιβώτια με τα κηπευτικά για να μοιραστούν αύριο το πρωί.

  Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδια συνεταιριστική οργάνωση είχε μοιράσει προ ημερών 250 τόνους κηπευτικών στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, όπου αυτό που έγινε δεν περιγράφεται από τις τεράστιες ανθρώπινες αλυσίδες που δημιουργήθηκαν, για να λάβουν τη βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη