Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Σταυρακάκης: Να πάρει θέση το ΠΑΣΟΚ για τη «δράση» της ΠΑΣΠ στην ΑΣΟΕΕ


#Σχόλιο του Politis in Action

Εκτός της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη των κατεστημένων αντιλήψεων στα Πανεπιστήμια. Αυτή η υπεράσπιση δεν είναι απαλλαγμένη από αντιπαροχή .Οι μεν με τον "Δημοκρατικό" τσαμπουκά διαλύουν τις συνεδριάσεις των οργάνων , οι δε ωφελούμενοι μοιράζουν τα δικά τους δώρα στους "δημοκράτες" αγανακτισμένους φοιτητές.Δικαίως λοιπόν  ο Σταυρακάκης, Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει τους φοιτητές της ΠΑΣΠ δηλ τους φοιτητές του κόμματός που και ο ίδιος ανήκει.
  
Σκληρή επίθεση κατά της ΠΑΣΠ για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο -όπως υποστηρίζει- την μη εφαρμογή του «νόμου Διαμαντοπούλου» για τα ΑΕΙ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) Νίκος Σταυρακάκης.
Στην ανακοίνωσή του, με αφορμή την πρόκληση συνεχών επεισοδίων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Σταυρακάκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι :
«Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες την τελευταία βδομάδα σοβαρών επεισοδίων ματαίωσης της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Ιδρύματος (Σύγκλητος, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων) από συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη, την ΠΑΣΠ. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως βασικό στόχο την αποτροπή της λήψης απόφασης για συγκεκριμένο θέμα που αφορά τις εκλογές και εξελίξεις των καθηγητών σύμφωνα με το νόμο. Τα γεγονότα αυτά και άλλα όμοια τους οργανώνονται από τις «ομάδες κρούσης» του πανεπιστημιακού κατεστημένου για να χρησιμοποιηθούν εκ των υστέρων στην εδραίωση της άποψης ότι ο νόμος είναι ανεφάρμοστος!

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να πάρει, όπως λέει «ξεκάθαρη θέση» επί του θέματος και από τις πρυτανικές αρχές, τέλος, να επιβάλουν τις δέουσες τιμωρίες στους υπευθύνους των βίαιων ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη